¨

God campingsæson på Sjælland

Foto: TV ØST

Den blå himmel og en tom pengepung har fået danskerne til at holde sommerferie herhjemme. Og det har de sjællandske campingpladser nydt godt af.

Sommeren har tilsmilet campingpladsernes fastlæggere, og det har fået flere til at tage del i campinglivets glæder.

Maja Påskes foretrukne feriested er Kreta. Men I år er hun indlogeret på Skovly Camping ved Ringsted sammen med sin lille datter og veninde.

- Det er økonomien der gør, at vi tager på camping herhjemme. Jeg har ikke råd til fly og lange bilferier i år, fortæller hun.

Hos Skovly Camping ved Ringsted mærker de tilstrømningen. Flere gange i juli måned har de 200 pladser her været fuldt booket.

- Det er femte sæson jeg har campingpladsen her, og ud af de fem år, jeg har haft den, der er det her den bedste sommer, jeg nogensinde har haft, fortæller ejer, Claus-Nør Jensen. 

Endnu har Østdansk Turisme ikke opgjort campingpladsernes præcise besøgstal, men spår stor fremgang. En rundspørge TV2 Øst har foretaget viser, at 2 ud af 3 campingpladser i regionen har haft flere overnattende gæster.

- Årsagen skal ses i lyset af det gode vejr og økonomien, fortæller direktør, Glen Polano.

- Nogen danskere har valgt at holde ferie hjemme pga. en stram økonomi. Og udenlandske turister har måske fået en bedre valutarisk situation.

02:35 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App