Glæde i Ringsted - Danish Crown opretter 375 nye stillinger i Danmark

Efter flere år med store fyringsrunder er der nu hundredvis af nye stillinger på vej i Danish Crown. 160 af dem går til slagteriet i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I flere år har Danish Crown skullet fyre medarbejdere, men nu er slagterikoncernen på jagt efter hundredevis af nye ansatte.

Torsdag oplyser Danish Crown, at en større efterspørgsel fra Asien og flere grise til slagtning betyder, at der skal ansættes 375 personer i Danmark. Heraf 160 i Ringsted.

- I seks år har vi skullet skære ned på den danske del, så det er dejligt, at det går den anden vej nu. Vi er glade, lyder det fra fabrikschef Steffen Ahrensen. 

Udover de 160 stillinger i Ringsted skal der ansættes 150 personer ved slagteriet i Horsens og 45 ved slagteriet i Blans nær Sønderborg.

Største ansættelsesrunde i 15 år

De seneste år har Danish Crown været gennem flere store fyringsrunder i Danmark.

Sidste år røg der 175 medarbejdere ved slagteriet i Horsens. I 2018 mistede 140 ansatte jobbet, mens det i 2015 var 280 medarbejdere ved slagteriet i Ringsted, som blev fyret.

Med ansættelsen af 375 nye kolleger bliver det den største ansættesesrunde i koncernen i 15 år. 

Armene halvt oppe

Meldingen vækker glæde hos tillidsmand Jan Bruno Christensen, men han er også tilbageholdende med at juble alt for meget, fortæller han til TV2 ØST.

- Selvfølgelig er vi glade, men jeg tager det lidt med ro. Vi har prøvet før, at der bliver startet aften- og nattehold op, fordi produktionen stiger, og så bliver de lukket ned igen kort tid efter, fordi der alligevel ikke var de grise, man forventede, så jeg har kun armene halvvejs oppe over hovedet, må jeg indrømme, siger Jan Bruno Christensen. 

Svinepest påvirker

Gennem de seneste 18 måneder har der været god efterspørgsel på dansk grisekød, og den er blevet endnu større, efter at det tyske marked i starten af september blev ramt af afrikansk svinepest. Kina har ligeledes været ramt af svinepesten, og Jan Bruno Christensen frygter for den danske produktion, når de to lande atter er på højkant igen.

Fabrikschef Steffen Ahrensen håber dog, at opturen holder, når svinepesten er under kontrol igen.

- Lige nu får de danske landmænd en god pris for deres svin herhjemme sammenlignet med øvrige lande, og det håber vi kan være med til at give dem blod på tanden, så niveauet holder, siger fabrikschefen.  

Job til både faglærte og ufaglærte

De 375 stillinger bliver besat hurtigst muligt, lyder det fra Danish Crown. I Ringsted bliver det i udbeningsafdelingen, at de får brug for folk, og det behøer ikke nøvendigvis være personer med en slagterbaggrund.

- Vi søger gode, lokale kræfter, og så skal vi nok stå for oplæringen, siger Steffen Ahrensen.

Med 160 nyansættelser kommer medarbejderstaben i Ringsted op på knap 1100 ansatte. 

 Danish Crown har cirka 8000 ansatte ialt i Danmark og i alt 23.000 medarbejdere globalt.