Genbrug er et hit

Flere køber genbrugsvarer som aldrig før. I Kirkens Korshær er overskuddet rekordstort, og det er til stor glæde for blandt andet varmestuen, Cafe Dagmar, i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom varerne er brugt, er genbrug populært som aldrig før. Det mærker de især hos Kirkens Korshær i Ringsted, hvor det strømmer ind med kunder.

- Vi har rigtig meget at se til. Vi kan mærke, at salget er blevet større her det sidste års tid. Men jeg ved ikke om, det er på grund af krisen. Det kan også være, at folk har fundet ud af, at der er nogle gode ting i vores butikker, siger Gitte Hansen, der er butiksansvarlig i Dagmar Genbrug i Ringsted.

Sidste år fik Kirkens Korshær 5,3 millioner kroner i genbrugskassen i Region Sjælland. Det er 300.000 kroner mere end året før. Pengene falder på tørst sted. Overskuddet går nemlig til humanitært arbejde.

- De to genbrugsbutikker her i Ringsted, bliver først og fremmest brugt til vores varmestue, og overskuddet bliver større og større. Det er rigtigt glædeligt, siger Henrik Fuglsang Damsgaard, formand for Korshærsrådet i Ringsted.

Ifølge kunderne er en af grundene til, at de køber genbrug, at det er billigt

- Det støtter et godt formål, og så er det billigt. Jeg kan tillade mig at kassere det, og så kan jeg gå over med det igen, når jeg ikke gider at have det mere, siger Mona Mertz.