¨

Garantiklinik flytter til Ringsted

Foto: TV ØST

I 2012 flytter Region Sjælland Garantiklinikken fra det nedlagte Fakse Sygehus til Ringsted Sygehus.

I midten af 2012 flytter Region Sjælland Garantiklinikken fra det nu nedlagte Fakse Sygehus til Ringsted Sygehus, hvor den skal gøres større, behandle flere patienter og lave mere komplicerede operationer. Det skriver skriver DAGBLADET Ringsted.

- Problemet er, at vi sender for mange patienter ud på andre sygehuse i det private og i andre regioner, fordi vi ikke har plads til at lave dem på Garantiklinikken i Faxe, siger Lars Onsberg Henriksen, direktør ved Region Sjælland.

Det koster regionen ekstra, at patienter bliver opereret uden for regionens regi, men det har de ret til, hvis de ikke får tilbudt behandling inden for en måned.

- Vi skal lave mere komplicerede operationer og flere. Og det kan vi ikke i Faxe, fordi det kræver mere opfølgning og sengepladser. Den plads har vi i Ringsted, hvor der også er mere avancerede operationsstuer, siger Lars Onsberg Henriksen.

Han oplyser, at medarbejderne, der er på Garantiklinikken på Fakse Sygehus i dag, får tilbud om at flytte med klinikken til Ringsted til sommer. Herefter kan de forberede sig på en ny flytning om otte år.

For ligesom der fra Garantiklinikkens opstart i 2007 har været planer om at flytte den til Ringsted, skal den ifølge sygehusplanen nedlægges og flyttes til henholdsvis Roskilde og Næstved i 2020. Og den plan holder ifølge sygehusdirektøren.

Garantiklinikken blev i sin tid oprettet for at få bugt med de lange ventelister. Meningen er, at der her er kort ventetid på en række ting som eksempelvis kikkertundersøgelser i knæ eller skulder eller operationer for kuskehånd, nedgroede negle, knyster, springfinger, sceneknuder m.m., skriver DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App