Frygt for coronavirus endte i vold - 49-årig banket af flere unge mænd

En 49-årig mand blev overfaldet på Jyderup Station, fordi han kom til at gå for tæt på en anden person på perronen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Du går for tæt på.

Sådan lød det lige inden, en 49-årig mand søndag aften blev overfaldet på Jyderup Station, hvor tre unge mænd slog og sparkede manden flere gange, inden de løb fra stedet.

- Manden kommer ud af toget og vil tjekke ud med sit rejsekort, da han hører, hvad det bliver sagt, fortæller Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

quote I disse tider kan det næsten kun være relateret til de retningslinjer, der er udstukket for at undgå coronasmitte

Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi

- I disse tider kan det næsten kun være relateret til de retningslinjer, der er udstukket for at undgå coronasmitte, siger han.

Efter overfaldet blev flere patruljer sendt til stedet, hvor de søgte efter de tre mænd.

Politiet afhørte den 49-årige, som efterfølgende blev kørt i ambulance til skadestuen til behandling, da han havde skader på sin næse, som skulle undersøges nærmere.

Betjentene afhørte flere vidner, som havde overværet overfaldet, og fandt ud fra vidneudsagnene frem til at to mænd fra Jyderup, som kunne mistænkes for at stå bag volden mod den 49-årige.

Politiet anholder 16-årig

De to mistænkte, en 16-årig og en 20-årig, blev søndag aften anholdt i en lejlighed i Jyderup, hvor de blev sigtet for vold.

Her befandt sig også en 14-årig dreng, som politiet mistænkte var den tredje person, der var til stede ved overfaldet.

Han blev kørt hjem til sine forældre, men vil senere blive indkaldt til afhøring.

De to anholdte blev taget med til stationen til afhøring. Efter afhøring og sagsbehandling blev sagen vurderet af anklagemyndigheden, som besluttede, at der ikke var grundlag for at fremstille de to anholdte i grundlovsforhør.

De blev derfor løsladt ud på natten, men er fortsat sigtet i sagen. De sociale myndigheder blev orienteret om de to mindreåriges involvering i sagen.

Truede DSB-ansat med coronasmitte

Tidligere søndag skabte frygten for coronasmitte problemer i et tog, der kørte på strækningen mellem Ringsted og Sorø.

En mandlig passager, der kørte med toget uden at have en billet, var så utilfreds med at få tildelt en kontrolafgift, at vedkommende truede en DSB-ansat ved at sige, at han var smittet med coronavirus.

Af Midt- og Vestsjællands døgnrapport fremgår det, at en 38-årig DSB-ansat anmeldte, at han omkring klokken 16.00 søndag eftermiddag var blevet truet af en mandlig gratist.

Manden uden billet havde truet med, at han var smittet med coronavirus og mente, at den DSB-ansatte derfor skulle gå væk. Han kaldte desuden DSB-medarbejderen diverse truende ukvemsord.

Efter anmeldelsen tog politiet telefonisk kontakt til gratisten, som var en 20-årig mand fra Fjenneslev, der ikke er konstateret smittet med corona.

Efter en adfærdsregulerende samtale blev den 20-årige sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om fornærmelig tiltale af en offentlig ansat.

Den unge mand vil ifølge politiet høre nærmere fra politiet i anledning af togrejsen og adfærden undervejs.