Frokostordning bliver dyr for forældre

Priserne for en frokostordning for børnene i Ringsted Kommune er nu klar. Og formanden for det politiske udvalg, synes selv, at det er en høj pris.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Frokostordningen i Ringsted ser ud til at blive dyr for forældrene, skriver DAGBLADET Ringsted.

750 kroner for de mindste børn (0-2 år) og 500 kroner de større (3-6 år) børn vil forældrebetalingen stige, hvis det bliver som det er fremlagt i det høringsmateriale, der netop er sendt i høring. Formanden for børne- og undervisningsudvalget, Tulle Olsen (LA), understreger, at frokostordningen naturligvis vil blive indført i daginstitutionerne i Ringsted, men at hun også mener, at det er en høj pris.

I prisen ligger ikke kun råvarepriser, men også driftsomkostninger til at få ordningen til at køre rundt. Blandt andet vil hver enkelt institution få tilført ekstra personaletimer til administration af frokostordningen.

Ifølge DAGBLADET Ringsted bliver det frivilligt for den enkelte institution, hvornår den vil indføre frokostmåltiderne, det skal bare ske inden udgangen af 2010. Udspillet til den forældrefinansierede og obligatoriske frokostordning vil være i høring til den 30. september.