Frivillige strømmer til forening

En idrætsforening ved Ringsted mener at have løst problemet med at få frivillige til foreningsarbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For både store og små foreninger er det en skrue uden ende at hverve frivllige nok til udvalg, bestyrelse og andre poster.

Sådan forholder det sig bare ikke i Kværkeby I.F., hvor hvervningen i løbet af det sidste års tid er gået smertefrit. Faktisk har foreningen nu så mange frivillige kræfter at trække på, at udvalgsmedlemmernes arbejdspres er blevet meget mindre, skriver Dagbladet.

Linda Henriksen, der er formand i Kværkeby I.F., fortæller, at succesen bunder i, at bestyrelsen har afstemt forventninger med hver enkelt  frivillig.

- Vi skrev nogle jobbeskrivelsesagtige opslag og hængte dem op i klubhuset. I beskrivelserne skrev vi præcis, hvad vi søgte. Det kunne for eksempel være en festansvarlig eller en presseansvarlig, der så kun skal tage ansvar for den ene ting. På den måde er det lettere at tage stilling til, om det er en opgave, man magter. For så ved man, at der ikke er alle mulige andre ting, man skal hjælpe med, siger hun.

Ifølge DGI har Kværkeby I.F. haft den helt rigtige måde at gøre tingene på.

- Faktisk viser det sig, at rigtigt mange mennesker gerne vil bidrage til fællesskabet og hjælpe til med at løse opgaver for foreningen, når bare det er tydeligt, hvilke forventninger der er til opgaveløsningen, og hvor meget tid der skal lægges af den enkelte, skriver bestyrelsesmedlemmerne Lone Hoelgaard og Thomas Bisgaard fra DGI Midt- og Vestsjælland i et debatindlæg.