Fra splittelse til enighed i byrådet: Her skal Dannebrog op at hænge

Nu er det endeligt vedtaget, hvor Dannebrog skal hænge i byrådssalen i Ringsted Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det lyder, som om vi er enige.

Sådan lød det mandag aften fra Ringsted-borgmesteren Henrik Hvidesten (V) ved aftenens byrådsmøde. Her var alle nemlig enige om, at Dannebrog rykker ind i byrådssalen som en fane, der er monteret i et af hjørnerne i byrådssalen.

Byrådet skulle stemme om fire forslag. 

Økonomiudvalget havde indstillet løsning tre, en fane, og det var altså det, der blev vedtaget mandag aften.

DISSE FIRE FLAGTYPER VAR I SPIL

Et splittet byråd

Men selv om alt var fryd og gammen i byrådssalen mandag aften, så har det ikke været stemningen hele vejen igennem.

For da forslaget om et Dannebrog i byrådssalen kom på dagsordenen første gang, var der splittelse i byrådet. Det var den konservative Andreas Karlsen, som stod bag forslaget.

- Den konservative byrådsgruppe har rejst sagen, fordi vi mener, at vi skal have vores smukke flag op på rådhuset. Flere kommuner har allerede sat Dannebrog op i deres byrådssale. Flaget er også kommet op i Folketinget. Derfor mener vi i den konservative byrådsgruppe, at det er helt naturligt, at vi følger trop her i Ringsted, sagde han mandag aften, sagde han.

Men forslaget faldt ikke i god jord hos radikale Torben Lollike.

- Jeg synes, det er en dårlig ide. Hvis arkitekten havde ment, at Dannebrog skulle op i byrådssalen, så havde han gjort plads til det. I stedet for har han sat vores byvåben ind i gardiner og gobeliner. Dannebrog er et meget smukt flag. Jeg hejser det gerne ved særlige lejligheder. Men hvis vi har det oppe hver dag, så forsvinder noget af det særlige, sagde Torben Lollike.

Løsningen, der er valgt, koster ikke alverden, lød det fra borgmesteren.