Forsvarer i Sneslev-sag: Der er betydelig tvivl i sagen

Der er ikke tilstrækkeligt med beviser for, at Leo Reenberg slog sin ekskone ihjel, mener hans forsvarer. Dommen er anket til landsretten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det fældende bevis for nævningene i drabssagen mod 68-årige Leo Reenberg var, at han befandt sig i området omkring graverboligen ved Sneslev Kirke, da Jannie Dam Reenberg blev dræbt 29. december sidste år.

Det kunne efterforskerne se, fordi hans mobiltelefon fik signal fra en telemast i det område omkring drabstidspunktet.

Samtidig viste teleoplysningerne, at den dræbtes og den dømtes telefoner bevægede sig i samme retning, hvilket anklagemyndigheden mente, betød, at Leo Reenberg havde taget Jannies telefon med sig efter drabet.

quote Jeg mener ikke, at domsfældelsen er sket på et fornuftigt grundlag. Jeg mener, at der er så betydelig tvivl i sagen, at den skal prøves ved landsretten

Thorkild Høyer, forsvarer 

Og de oplysninger er ikke tilstrækkeligt med bevis til at dømme Leo Reenberg for drab, mener hans forsvarer Thorkild Høyer.

- Jeg mener ikke, at domsfældelsen er sket på et fornuftigt grundlag. Jeg mener, at der er så betydelig tvivl i sagen, at den skal prøves ved landsretten, siger Thorkild Høyer til TV ØST.

Anklager tilfreds med dom

Anklagemyndigheden har lagt meget vægt på teleoplysningerne i deres bevisførelse, og derfor er anklager Kathrine Alsholm ikke overraskende tilfreds med domstolens beslutning.

- Jeg er meget tilfreds med, at retten har lagt vægt på nogle af de elementer, der var fremme i forbindelse med bevisførelsen, og som jeg også fremhævede i min procedure.

Foruden teleoplysningerne fokuserede anklageren på, at motivet var hævn, fordi Jannie Dam Reenberg var gået fra den dømte to uger, før hun blev slået ihjel.

- Hun (Jannie Dam Reenberg, red.) var gået fra ham, og hun havde fået en ny kæreste. Han (tiltalte, red.) siger selv, at han ikke var jaloux, og at han ikke vidste, hun havde fået en ny kæreste. Men hans venner siger, at han var meget optaget af det, sagde anklageren i sin procedure torsdag.

Leo Reenberg blev ved et enigt nævningeting dømt skyldig for drab på sin ekskone. Han skal 12 år i fængsel.