¨

Første dag på friskole

Foto: TV ØST

39 skoler søgte om at blive friskoler i kølvandet på de mange skolelukninger sidste år. Det lykkedes kun for cirka halvdelen af dem. En af de friskoler, der kunne åbne dørene for nye elever i dag, er Allindelille Friskole ved Store Merløse.

Det er længe siden, der har været så mange glade ansigter i Allindelille. For tre måneder siden lukkede Ringsted kommune den lokale skole. Men i dag er den genopstået som friskole.

Her i regionen er det blevet til i alt fire nye friskoler. Hele sommeren har forældre og lærere knoklet for at få friskole-projektet til at lykkes. Og det har ikke været nemt:

- Det er meget svært at finde en bank, der tør indgå et samarbejde med en skole nu. Det var en af de største udfordringer, fotæller bestyrelsesformand Suzette Hansen.

Men understreger, at det bestemt har været al besværet værd. Børnene glæder sig over at kunne vende tilbage til den skole de kender og elsker. Og de voksne er mindst lige så glade.

 

 

- Vi ville virkelig det her. Det er vigtigt for os at bevare vores lokalsamfund og i øvrigt at have en tryg skole til vores børn, siger Jesper Hansen, hvis ældste søn skal starte på skolen næste år.

Det hårde arbejde er ikke slut endnu, for det kræver mange timers arbejde og planlægning at holde en friskole kørende. Men både forældrene og de øvrige borgere fra lokalsamfundet er klar til at hjælpe alt hvad de kan. Så foreløbigt ser det altså ud til, at skolen i Allindelille vil bestå mange år endnu.

02:12 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App