Forsikringsselskaber presser privathospital

Privathospitalet Valdemar i Ringsted kan godt mærke, at både det offentlige og forsikringsselskaberne presser priserne ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Privathospitalet Valdemar i Ringsted har fra 2006 til 2008 mere end tredoblet sit overskud, men den udvikling vil ikke fortsætte. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Hospitalets omsætning steg i perioden fra godt 30 til 106 millioner kroner, men både omsætning og fortjeneste vil falde, fordi såvel det offentlige som forsikringsselskaberne presser priserne ned, vurderer hospitalets direktør, Jens Jacobsen.

- Det bliver vanskeligere. Vi skal hele tiden effektivisere. Udviklingen i fortjenesten kan ikke fortsætte. De offentlige takster, vi får, er nedskrevet med 17 procent, og vi oplever det samme prispres fra forsikringsselskaberne, siger Jens Jacobsen til DAGBLADET Ringsted.

Direktøren tilbageviser i samme åndedrag, at privathospitalerne får overbetaling fra det offentlige. Han henviser til, at når der har været gennemtrumfet lavere priser på nogle områder, har der ikke været nogen privathospitaler, der ville udføre opgaverne.