Forlader Konservative: - Jeg synes, det nærmer sig vælgerbedrag

Torveprojektet i Ringsted splitter nu den konservative byrådsgruppe. Lars Tegl Rasmussen bliver løsgænger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det stort anlagte torveprojekt i Ringsted splitter den konservative byrådsgruppe. Lars Tegl Rasmussen (Løsgænger) har forladt gruppen - og er blevet meldt ud af partiet. 

Politikerne i byrådet vedtog i søndags en ekstrabevilling til torveprojektet i Ringsted, og to af de tre konservative byrådsmedlemmer stemte for. Det fik Lars Tegl Rasmussen til at forlade gruppen.

- Vi gik jo til valg på at have mere respekt for borgernes penge. Vi har hele vejen igennem været modstandere af det torveprojekt, og jeg tror, det var derfor, vi fik den fremgang til valget.

De Konservative i Ringsted gik ved valget i november 2017 frem fra ét til tre mandater.

Og nu tæller de altså bare to, efter Lars Tegl Rasmussens afgang.

- Ved førstgivne lejlighed er man med til at give penge til projektet, og det kan vi ikke være bekendt, siger Lars Tegl Rasmussen, som netop har fået at vide, at han er udmeldt af partiet. Sidder man ikke i byrådsgruppen, kan man ikke være med i partiet. Men Lars Tegl Rasmussen står fast på sin modstand.

- Vi har jo modstanden, fordi vi i Ringsted har den sjettehøjeste skatteprocent – den så vi gerne ned – og det kræver så, at vi gør noget ved udgifterne. Derfor synes jeg ikke, det er at vise respekt for borgerne. Og det var det, vi gik til valg på. Det har jeg nu taget konsekvensen af. 

Merbevillingen til torveprojektet lyder på på 2,6 mill. kr., som er penge, der skal bruges til den kommende pavillon. En bygning, man ifølge Lars Tegl Rasmussen, sagtens kan undvære. 

På spørgsmålet om, hvorvidt den nu eks-konservative leder efter et nyt parti, lyder svaret:

- Lige nu starter jeg med at være løsgænger.