Forældre protesterer: Vil ikke vente i årevis på flere voksne i børnehaven

Det skal gå hurtigere med at indfase minimumsnormeringerne i daginstitutionerne, mener forældreforening.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvor der en voksen?

Under dette spørgsmål og slogan demonstrerede forældrebevægelsen af samme navn søndag flere steder i landet i dens kamp for og fokus på minimumsnormeringer i daginstitutioner.

Regeringen og dens støttepartier på Christiansborg har indført lovbundne minimumsnormeringer, der forpligter kommunerne til at sikre minimum én pædagogisk medarbejder til tre børn i vuggestuer og minimum én til seks børn i børnehaver.

Det skal indfases senest 1. januar 2024.

Går for langsomt

Men det er alt for langsomt, mener forældreforeningen, der efterlyser handlekraft fra lokale byrådspolitikere. Eksempelvis i Ringsted, hvor en gruppe af forældre søndag formiddag mødtes for at markere deres utilfredshed.

- Der er mange børn i institutionerne, som mangler de trygge hænder og de ekstra voksne. Det er ikke fair, at børnene skal vente på det, siger Kiwa Linette Wammen Hoffmann, der er tovholder på demonstrationen i Ringsted.

- Der er mange muligheder for, at man allerede nu kan indføre noget lokalt, mener hun.

Kiwa Linette Wammen Hoffmann fra Ringsted mener ikke, at børnene kan vente til 2024 med at minimumsnormeringerne bliver indført.
Kiwa Linette Wammen Hoffmann fra Ringsted mener ikke, at børnene kan vente til 2024 med at minimumsnormeringerne bliver indført. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Det er formand for kommunens børne- og undervisningsudvalg, Klaus Hansen (V), ikke enig i. Derfor mener han ikke, at der, som forældrene mener, at mange muligheder for at kommunerne allerede nu kan øge normeringerne.

- Det kan man altid diskutere, om der er, for vi har sat de midler af, der er til rådighed på vores dagtilbudsområde, siger Klaus Hansen og fortsætter:

- Men jeg er meget interesseret i at få en tilbagemelding på den store forældreundersøgelse, vi har lavet, for at høre, hvilken type dagtilbud forældrene ønsker. For det kan også have indflydelse på, hvordan vi fordeler normeringerne, siger han.

I alt syv steder i TV2 ØSTs sendeområde bliver der søndag demonstreret.