¨

Forældre demonstrerer for at redde skoler

02:51

Forældre til børn i daginstitutioner og skoler i Rngsted kommune demonstrerer mod et politisk forslag, der betyder, at de enkelte insitutioner i kommunen mister deres lokale ledere.I stedet skal flere skoler og pasningstilbud samles under en ledelse.

Tirsdag aften er der demonstration i Ringsted mod kommunens ønske om områdeledelse. Foto: Google Maps

1 af 2

Ringsted vil slå skolernes ledelser og bestyrelser sammen. Det har mødt modstand fra både skoler og forældre, som nu kulminerer i en demonstration.

Forældre og børn går tirsdag aften på gaden.

For en sammenslutning af skolebestyrelser og forældrebestyrelser fra børnehaver og vuggestuer har valgt at arrangere en demonstration på Torvet i Ringsted.

Det sker, fordi Ringsted Kommune leger med ideen om at indføre områdeledelse på skole- og børneområdet. Et tiltag, der altså møder kraftig modstand fra lærere og forældre. 

Det er en hyldest til vores lokale institutioner og et pænt nej tak til områdeledelse

Jan Heideby, skolebestyrelsesformand på Søholmskolen 

Helt kort betyder områdeledelse, at nogle på flere skoler og dagtilbud skal ledelsen samles på færre hænder, og bestyrelserne lægges sammen. 

- Det er en hyldest til vores lokale institutioner og et pænt nej tak til områdeledelse, siger Jan Heidebo, som er skolebestyrelsesformand på Søholmskolen. 

Skal have mulighed for at sige sin mening

Demonstrationen er arrangeret for forældrene. For de skal også have mulighed for at give sin mening til kende i sagen, som ellers godt kan drukne i politikkersnak. 

Jan Heidebo fortæller, at omkring klokken 19 vil borgmesteren tale til de fremmødte. Dernæst vil der være status på underskriftsindsamlingen mod områdeledelse. Samtidig vil de blå spejdere holde demonstranterne varme med mad og kaffe. 

- Hvis det var en sommeraften, var der nok kommet 300 mennesker. Men i dag, hvor det sner, så skal der nok noget mere til for at få folk op af sofaen igen. Så hvis der kommer 200, så er jeg glad, siger Jan Heidebo. 

- 100 er også fint. Det er jo en markering. 

Den 28. februar bliver det afgjort, om områdeledelse bliver indført eller ej. 

Her sker det

Man mødes på P-Plads bag Outlet centeret kl. 18.45 og går mod Torvet i Ringsted
Lidt over klokken 19 vil borgmesteren holde tale

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App