Fodgænger dræbt på Vestmotorvejen

En kvindelig fodgænger er her til morgen blevet dræbt på Vestmotorvejen. Kvinden gik formentligt rundt på motorvejen efter at være havareret med sin bil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdagen startede med en alvorlig ulykke på Vestmotorvejen. Klokken 6.30 ringede en anmelder til politiet og sagde, at vedkommende havde påkørt en person.

- Hun er stærkt chokeret, da hun ringer, og hun fortæller, at hun har kørt en person ned i mørket. Umiddelbart efter får vi flere anmeldelser fra folk, der har set en livløs person ligge på motorvejen, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Havareret bil

Ulykken skete i vestgående retning mellem afkørsel 34 Borup og 35 Ringsted Øst omkring Kongsted, og motorvejen var lukket helt frem til klokken 9.45.

Martin Bjerregaard fortæller, at der i midterrabatten blev fundet en havareret bil, som formentligt tilhører den påkørte og nu afdøde person, som er en kvinde. Hun har angiveligt forladt sin bil og er efterfølgende gået ud på motorvejen.

Politiet fik inden ulykken flere anmeldelser om, at de havde set en bilist køre på motorvejen fra Køge til Ringsted på et punkteret baghjul, som slog gnister, og politiet regner med, at det er den bil, som havarerede, og hvis fører endte med at blive påkørt og dræbt.

Ramt 10 gange

Det var en 45-årig mand fra Slagelse, som først påkørte den kvindelige fodgænger. Efterfølgende har flere andre bilister uforvarende ramt kvinden. Blandt andet ringede en 23-årig kvinde fra København til politiet, men var for chokeret til i første omgang at sige noget om, hvad der var sket. Hun blev derfor kørt på skadestuen med en ambulance, og Martin Bjerregaard råder andre implicerede bilister til at søge hjælp, hvis der er behov for det.

- Den afdøde kvinde er formentligt blevet kørt over af 10 biler, og for nogle af dem går det først op for dem, at det er en person, de har ramt, da de hører om ulykken. De har efterfølgende henvendt sig til os og sagt, at de nok også har påkørt hende. Med 10 biler, som har ramt kvinden, kan de fleste nok regne ud, at det har været et makabert syn, og vores råd til folk er, at de søger egen læge, hvis de har brug for hjælp til at bearbejde episoden, siger Martin Bjerregaard.