¨

Fly nødlandede ved Ringsted

Foto: TV ØST

Lørdag måtte et fly nødlande ved Ringsted, da det pludselig fik motorstop. Både pilot og passager slap uskadet fra landingen.

Et privatejet, mindre fly havde kun været kort tid i luften, da det lørdag måtte nødlande ved Ringsted.

En pilot var i luften med en instruktør for rutinemæssigt at få gennemgået flyfærdighederne, da de pludselig løb tør for brændstof og derfor måtte nødlande. Nødlandingen skete formentligt i løbet af formiddagen, og politiet blev underrettet klokken 13.15.

Rystede men uskadte

Flyet - et Mooney M. 20A - landede 80 meter inde i en bygmark ikke så langt fra flyvepladsen og havnede til sidst i et stengærde.

- Flyet ser ikke så pænt ud. Havde det ikke ramt stengærdet, var der formentligt ikke sket noget med det, men nu er det blevet noget krøllet. Heldigvis er de to ombord ikke kommet noget til. De har ikke engang fået et blå mærke, men de er selvfølgelig en lille smule rystede, siger Claus C. Brun, formand for Midtsjællands Motorflyveklub.

Kommer ikke i luften igen

Han fortæller, at det er 20-30 år siden, at klubben sidst har haft et uheld af den art, og at Havarikommissionen nu undersøger, hvad der var årsagen til motorstoppet.

Flyet er ejet af den ene af de to, der var i flyet, og han skal nok forvente, at det ikke kommer ud at flyve igen.

- Det er et ældre fly, så jeg tror ikke, der er reservedele til det, og jeg tror heller ikke, det kan betale sig at reparere, siger Claus C. Brun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App