Flest vil have supersygehus i Ringsted

Regionens såkaldte supersygehus bør placeres i Ringsted. Det viser en meningsundersøgelse som Ringsted kommune har foretaget

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

32% af borgerne i Region Sjællland  mener, at den optimale placering af regionens kommende hoved- eller supersygehus er i Ringsted. Kun 16% går ind for en placering i Køge.

Det viser en ny meningsundersøgelse,  der godt nok foretaget af lige præcis Ringsted kommune, men som ifølge kommunen er skabt ved at udspørge et repræsentativt udsnit af hele regionens befolkning.

De ialt 1.000 adspurgte er ved besvarelsen bedt om at se bort fra deres egen bopæl og alene afgøre deres holdning til placeringen udfra en regional helhedsbetragtning.

Undersøgelsen møder dog kritik. Politikerne skal nemlig ikke alene afgøre placeringen af hovedsygehuset. De skal samtidig afgøre, hvor akutsygehusene skal placeres og her er der opstillet i alt fire mulige scenarier.

- Jeg synes, at det er mærkeligt, at man udelukkende har spurgt til placeringen af hovedsygehuset og at man ikke har spurgt ind til hvilke af de fire scenarier, som borgerne helst vil have, siger Knud Munksgaard, der er radikalt medlem af Regionsrådet.

 

Andre resultater fra Ringsted kommunes meningsmåling:

  • 70 procent af borgere i Region Sjælland mener, at det i høj grad eller meget høj grad er vigtigt, at det nye hovedsygehus placeres et sted hvor der er plads nok til eventuelle kommende udvidelser
  • 68 procent af borgere i Region Sjælland mener, at det i høj grad eller meget høj grad er vigtigt at placeringen af det nye hovedsygehus kommer til at ligge tæt ved eksisterende motorveje og jernbanelinjer.
  • 57 procent af borgere i Region Sjælland mener, at det i høj grad eller meget høj grad er vigtigt at placeringen af det nye hovedsygehus bliver så nær regionens geografiske midtpunkt som muligt.
  • 50 procent af borgere i Region Sjælland mener, at det i høj grad eller meget høj grad er vigtigt, at det nye hovedsygehus placeres ud fra hensynet til bedst muligt at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.
  • 23 procent af borgere i Region Sjælland mener, at det i høj grad eller meget høj grad er vigtigt, at det nye hovedsygehus placeres et sted hvor byggeomkostningerne er så små som muligt

Du kan finde mere om Ringsted kommunes undersøgelse her