Flere kunder sendt til inkasso - nu er Ringsted Antenneforening blevet politianmeldt

Ringsted Antenneforening er torsdag blevet anmeldt til politiet, efter flere af antenneforeningens kunder er blevet sendt i inkasso uden advarsler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

28 personer har torsdag formiddag indgivet en anmeldelse af Ringsted Antenneforening til politiet.

I spidsen for anmeldelsen står René Krøll. Han har sammen med flere andre kunder været i karambolage med antenneforeningen gennem længere tid.

Striden bunder i kundernes utilfredshed med at være blevet sendt til inkasso for ikke at have betalt deres regninger uden noget forudgående varsel fra Ringsted Antenneforening.

quote Det er jo fordi vi ikke helt tror på, hvad Ringsted Antenneforening fortæller os

René Krøll, medlem af Ringsted Antenneforening

René Krøll har forsøgt at få dokumentation på, at antenneforeningen har sendt en regning og en rykker til ham på mail, men han har ikke fået svar på sine forespørgsler.

Ud over René Krøll har TV2 ØST modtaget henvendelser flere end 20 af Ringsted Antenneforenings kunder.

Nu er René Krøll gået videre til politiet med sine frustrationer.

- Det er jo, fordi vi ikke helt tror på, hvad Ringsted Antenneforening fortæller os, og de nægter os og pressen at få adgang til vores oplysninger. Vi vil gerne finde ud af om der et økonomisk sammenfald mellem dem og inkasso, siger René Krøll til TV2 ØST.

Kan ikke dokumentere rykkere og inkassovarsel

TV2 ØST er bekendt med anmeldelsens indhold, som blandt andet går på, at Ringsted Antenneforening ikke kan dokumentere fremsendelse af regninger via email, afsendelse af rykkere og inkassovarsel.

Ringsted Antenneforening kan ikke dokumentere afsendelse af regninger via email, afsendelse af rykkere og inkassovarsel via email og brev via Post Nord, står der blandt andet i anmeldelsen.

Derudover anmelder de antenneforeningen til politiet, fordi der ikke gives aktindsigt til tredje part. 

- Så vidt jeg ved forskriver loven, at hvis man giver andre tilladelse til at hente oplysninger på ens vegne, så må de godt, og det har de nægtet, siger René Krøll.

VIDEO: I december besøgte vi flere af de medlemmer af Ringsted Antenneforening, som mener, at antenneforeningen har sendt dem til inkasso uden varsel.

     

Anmeldere vil have penge tilbage

De 28 personer, der står bag anmeldelsen undrer sig over forholdet mellem Ringsted Antenneforening og Dansk Inkasso.

- Det er mistænkelige forhold, vi indgiver en anmeldelse på. Det første handler om, hvorvidt de overholder datalovgivningen med at udlevere oplysninger. Det næste handler om, hvorvidt der er et økonomisk spil mellem Ringsted Antenneforening og inkasso. Fordi Dansk Inkasso har meddelt andre medanmeldere, at de skulle spørge Ringsted Antenneforening, om de måtte nedsætte deres inkasso-gebyr. Det er jo normalt et inkasso-firma, der bestemmer det, siger René Krøll.

quote Hvis politiet mener, der er noget at efterforske, så bliver jeg formentlig gjort bekendt med det

Benny Nielsen, advokat for Ringsted Antenneforening

Med anmeldelsen til politiet håber medlemmerne af antenneforeningen, at de kan få deres penge tilbage.

- Planen er, hvis folk er med på det, at forsøge at få et gruppesøgsmål igennem for at få vores penge fra inkasso-gebyr og så videre tilbage. Men det kræver at retten siger god for det, siger René Krøll.

- Så håber vi, at sagen slutter.

Advokat afventer politiet afgørelse

TV2 ØST har været i kontakt med formanden for Ringsted Antenneforening, Robert Vingaa, som henviser til antenneforeningens advokat.

- Det kan jeg bare tage til efterretning. Der er indgivet en politianmeldelse, og hvis politiet mener, der er noget at efterforske, så bliver jeg formentlig gjort bekendt med det, siger advokat Benny Nielsen.

Advokaten vil ikke forholde sig til punkterne i politianmeldelsen.

- Jeg fører ikke mine sager i pressen, uanset om det er civile sager eller straffesager. Hvis politiet har fået en anmeldelse nu, så er det op til politiet at vurdere, om der skal efterforskes. Hvis de efterforsker og mener, at den her sag kan gå videre til anklagemyndigheden, så er det op til anklagemyndigheden at vurdere, om der er grundlag for at rejse en tiltale. Længere er den sådan set ikke, siger han.