Flere kræftramte kan få nye bryster med grisehud

Kræftramte kvinder kan få gavn af hud fra grise, når de skal have rekonstrueret et bryst. Og nu skal flere have mulighed for at få operationen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er kirurgerne i Ringsted og Roskilde, der skal være dygtigere til at give kræftramte kvinder nye bryster med indopereret grisehud. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi har gennemført omkring 60 operationer af den type i løbet af det seneste år til halvandet, fortæller plastikkirurg, overlæge Jette Bisgaard Løvenwald, Roskilde Sygehus til avisen.

Torsdag fik hun og andre plastik- og brystkirurger fra den fælles Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling på Ringsted og Roskilde Sygehuse syn for sagen hos en mester, der har mange års erfaring med brugen af grisehud til at holde brystprotesen på plads.

Den anerkendte plastikkirurg Karl Breuing fra Boston, USA, er i øjeblikket på turné i de skandinaviske lande, og det lykkedes med kort varsel at få ham på besøg på Roskilde Sygehus.

- Jeg og ledende overlæge Steen Henrik Matzen var for 14 dage siden på et »hands-on-kursus« med Karl Breuing i Amsterdam, hvor han viste sine teknikker, og der traf vi aftalen, siger Jette Bisgaard Løvenwald til DAGBLADET Roskilde.

Plastikkirurgerne i Roskilde blev direkte kolleger med brystkirurgerne i Ringsted i begyndelsen af 2015. Sammenlægningen af afdelingerne skal intensivere det eksisterende samarbejde til gavn for de kræftramte kvinder.

Så vidt muligt ordner plastikkirurgerne brystet under samme operation, hvor kræftknuden fjernes.

Hvis kvinden ikke har tilstrækkeligt sundt brystvæv tilbage, bruges i stedet en protese af silikone til at fylde brystet ud.