Fire skoler i fare for at lukke

Små Ringsted-skoler med faldende elevtal kan meget vel være på vej til at ringe ud for første gang. Hvis det står kommunens socialdemokrater, er de små skoler historie om få år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vil der også ligge folkeskoler i landsbyerne Kværkeby, Gyrstinge, Vetterslev-Høm og Allindelille i Ringsted Kommune om et par år? Ikke hvis den nuværende udvikling med faldende elevtal fortsætter, konstaterer socialdemokraterne.

 - Tre-fire af skolerne er lige på kanten for, hvad vi kan stå på mål for økonomisk. Så hvis ikke vi gør noget, lukker de sig selv, vurderer gruppeformand Svend-Erik Jakobsen.

Skolernes helt store problem er, at forældre flytter deres børn til andre skoler. Det sker særligt på mellemtrinene.

- Som jeg ser det, er det et spørgsmål om holdningen hos forældrene. Folk er blevet mere selviske, så hvis ikke lige skoletilbuddet passer os, flytter vi bare børnene. Og så pyt med, hvad det koster i transport eller betyder for skolen, forklarede Svend-Erik Jakobsen i Sjællandske.

Socialdemokraterne vil dog kæmpe for, at skolerne består, og det skal den nye skolestruktur, som debatteres i øjeblikket, være med til at sikre. 

- Skolerne står med store udfordringer. Vi har beskåret og beskåret, og for mig at se har vi svært ved at tilføre skolerne flere penge. Så spørgsmålet er, om vi kan få mere folkeskole for de samme penge, og her er strukturdebatten vigtig. Det her går ud på at fastholde vores skoler, siger Sadik Topcu (S), der er formand for Børne- og Undervisningsudvalget.