Fire dømt for busoverfald

Selvom alle fire unge mænd blev dømt i sagen om overfaldet på en kvindelig buschauffør i Ringsted, blev tre af de fire løsladt efter dommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre af de fire unge mænd, der deltog i et groft røveri i bus 402 på Sct. Bendtsgade ved Ole Hansensvej i september kunne i går forlade Retten i Roskilde som frie mænd.

De tre, der ikke var tidligere straffede, slap nemlig med den mildest tænkelige dom for røveriet, der indbefattede trussel med kniv mod en 45-årig kvindelig buscahuffør. Det skriver DAGBLADET Ringsted. Det drejer sig om to på 17 år og én på 15 år, alle fra Ringsted.

I går takserede dommeren forbrydelsen til tre måneders betinget fængsel og tre måneders ubetinget for disse tre unge.

Men da de allerede havde afsonet to måneder i en ungdomsinstitution, kunne straffen betragtes som udstået. Med mindre altså, de begår ny kriminalitet inden for de næste to år. Så skal de tre måneders betinget afsones.

Den fjerde tiltalte i sagen, en 17-årig mand, som var den, der førte kniven, havde en under et år gammel voldsdom bag sig, og derfor fik han en hårdere straf end de tre øvrige. Han blev idømt en såkaldt ungdomskontrakt, som betyder, at han efter varetægstfængslingen skal opholde sig på en åben, men sikret ungdomsinstitution.

Røveriet mod bus 402 fandt sted søndag den 13 september i år. Én stoppede bussen, én truede den 45-årige kvindelige buschauffør med en kniv tæt på hendes hals, én tog møntsamleren i bussen og den sidste tog chaufførens pung. De fire unge fik 1200 kroner ud af røveriet.

Advokat Jørgen Lindélius, der var forsvarer for de tre tidligere ustraffede unge, betegner deres straf, som mild. 

"Det var den mildeste straf, de overhovedet kunne få, og jeg tror, at disse tre, der også har ordentlige forhold og familier bag sig, som støtter dem, har fået en alvorlig forskrækkelse. Jeg tror ikke, vi ser dem igen, siger han til DAGBLADET Ringsted.

Han beklager samtidig, at man i retssystemet oftere og oftere møder ustraffede unge, der begår røveri.

"Det er en alvorlig sag at begå røveri, og derfor falder straffen med det samme. Tidligere så vi langt oftere, at de unge startede deres kriminelle løbebane med mindre forteelser som indbrud eller tyveri. Men sådan er det desværre ikke længere," siger Jørgen Lindélius til DAGBLADET Ringsted.