Festival går mod strømmen – fastholder prisen på fadbamser

Imens flere festivaler melder om prisstigninger på øl, lover Ringsted Festival priser som i 2019.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fødevareprisernes himmelflugt har i de seneste uger ramt festival-Danmark, hvor en række prominente festivaler har annonceret, at priserne på fadøl sættes op.

Det er dog ikke alle, der har valgt at sende regningen for stigende priser videre til kunderne.

Ringsted Festival fortæller i en pressemeddelelse, at man her holder fast i at opkræve en "rund halvtredser" for en fadøl.

quote Så håber vi, at festivalgæsterne i stedet køber en ekstra øl

Anders Sørensen, festivaldirektør, Ringsted Festival

- Det er ikke kun øl, som holder prisen fra 2019. Det er alt, vi sælger på festivalen af drinks, cocktails og shotrør, siger festivaldirektør Anders Sørensen til TV2 ØST.

Selvom man også her mærker til de stigende priser, så har man hos Ringsted Festival alligevel valgt at gå en anden vej.

- Jeg har en tro på, at den merudgift, vi har på indkøb, bliver dækket af et større salg, siger Anders Sørensen.

På Sjælland har senest Roskilde Festival bekræftet, at priserne for en fadøl stiger fra 40 til 47 kroner for en 40 centiliters fadøl.

Det er en prisstigning på 17,5 procent.

Også Smukfest i Skanderborg i Jylland vil hæve priserne, delvist som en konsekvens af, at man her er gået all in på økologiske fadbamser.

Skruer på billetprisen

Allerede i februar – inden russiske tropper marcherede ind i Ukraine – varslede bryggerigiganterne Carlsberg og Heineken prisstigninger som følge af stigende råvarepriser og dermed stigende produktionsomkostninger.

Siden har inflationen taget yderligere til i styrke, hvor forbrugerpriserne i maj er steget med 7,4 procent sammenlignet med året før. Årsagen skal navnlig findes i prisstigninger på fødevarer og energi som følge af krigen i Ukraine.

Læs også
Danske forbrugere kan blive ramt af dyrere priser på øl
Læs også
Danske forbrugere kan blive ramt af dyrere priser på øl

Imens Ringsted Festival fastholder prisen på øl, så har der i stedet sneget sig en prisstigning ind på en billet til den tre dage lange festival.

I år koster en såkaldt partoutbillet 1.395 kroner mod 1.275 kroner til festivalen i 2020, der dog som så meget andet blev aflyst. Det svarer til en prisstigning på 9,4 procent.

- Vi har været nødt til at lade prisen på billetter stige lidt. Det skal afspejle varens værdi, og i forhold til vores konkurrenter skal vi ikke være 30 procent billigere, for så har vi bare færre penge til at lave et fedt produkt, forklarer Anders Sørensen.

Tilsvarende er prisen på en billet til Roskilde Festival uændret 2.250 kroner fra år 2020.