Faxe har set sig sure på vindmøller i Ringsted

Det er ikke kun borgerne i Eskilstrup i den sydøstlige del af Ringsted Kommune, der er kede af planerne om at opstille tre nye store møller i Eskilstrup. Også Faxe Kommune melder sig i koret af kritikere. Det sker i et høringssvar til det forslag til en lokalplan, der er i offentlig høring til på tirsdag, skriver DAGBLADET Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I indsigelsen nøjes erhvervs- og planchef Casper Toftholm dog ikke med at kritisere selve mølleplanerne,

- som vurderes at kunne få væsentlige, landskabelige konsekvenser i Faxe Kommune.

Han kritiserer også Ringsted Kommunes håndtering af sagen.I den overordnede kommuneplan for udviklingen i Ringsted står der, at planlægningen af store vindmøller skal koordineres hen over kommunegrænsen. Og om
møllerne ved Eskilstrup står der direkte:

- Faxe Kommune skal eksempelvis inddrages aktivt i de landskabelige vurderinger ved planlægning for vindmøller ved Eskilstrup, da der i nær afstand til den fælles kommunegrænse findes flere vindmølleklynger i Faxe Kommune.

Det løfte har Ringsted Kommune svigtet, mener Casper Toftholm.

Ringsted Kommunes planchef, Jens Karrebæk, der tiltrådte 1. marts, tager indsigelsen alvorligt. Men han afviser, at Ringsted har overtrådt nogen regler.

- Ringsted Kommune har overholdt de formelle love om at orientere nabokommunerne. Man kan så altid diskutere, hvor meget man skal være enige, siger han til DAGBLADET Ringsted.