¨

Far forsvarer svømmehal

Foto: TV ØST

Faderen til den 12-årig pige, der mistede livet ved en ulykke i Ringsted Svømmehal, forsvarer nu svømmehallen.

01:03 Luk video

Det var et frygteligt uheld, en tragisk hændelse, og ikke noget, man skal straffe svømmeklubben for.

Det siger Leopold Asmussen, der er far til 12-årige Pernille Asmussen, der mistede livet ved ulykken i Ringsted Svømmehal for få måneder siden, skriver Dagbladet.

Ordene falder, efter at Arbejdstilsynet i mandags indstillede til politiet, at der blev rejst tiltale mod Ringsted Svømmeklub.

Træningsmaskinen, der væltede og dræbte den 12-årige Pernille Asmussen i svømmeklubbens træningslokale, var ikke boltet til gulvet som foreskrevet. Alligevel mener Pernilles far ikke, at svømmeklubben skal drages til ansvar for datterens død.

- Det er fuldstændigt vanvittigt af Arbejdstilsynet at lave sådan en indstilling. Hvis de vidste, hvor meget den klub knokler og gør en kæmpe indsats for at få det hele til at fungere, ville de nok tænke sig om en ekstra gang siger Leopold Asmussen til DAGBLADET Ringsted.

- Hvis min kone og jeg kunne gøre Pernille levende igen ved at sagsøge klubben, gjorde jeg det selvfølgelig, men der kommer ikke noget godt ud af straffe nogen for min datters død, konstaterer han.

Han mener, løsningen er en anden end straf:

-Jeg håber på, at fokus rettes mod ejere af fitnesscentre, og at andre idrætsklubber gør noget for at sikre deres maskiner. Jeg håber også, at de får hjælp til det, så man ikke bare sender Arbejdstilsynet ud, når ulykken er sket, siger Leopold Asmussen.

Politiet har endnu ikke besluttet, om der skal rejses sigtelse mod svømmeklubben.

- Vores jurister vurderer stadig sagen, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands politi.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App