Familie i Ringsted spærret inde af vandmasser

Familien Blågreen er godt og grundig træt af Ringsted kommune. Ifølge familien overholder kommunen ikke vedligeholdelsen af den omkringliggende grøft, og det betyder, at indkørslen til ejendommen bliver oversvømmet, når det regner mere end normalt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Også i Gyrstinge nær Ringsted er indbyggerne påvirket af weekendens enorme mængder regn. Familien Blågreen stod søndag aften med en helt konkret udfordring i kølvandet på regnvejret, da deres indkørsel lå oversvømmet. 

- Vi kan ikke komme til og fra huset. Vandet fra nabomarkerne oversvømmer vores indkørsel. Det er meget irriterende. Vi må gå ud på markerne for at komme til og fra huset, da begge vores biler var spærret inde, siger Lasse Blågreen fra Gyrstinge.

Det er langt fra første gang, at familiens indkørsel oversvømmes.

- I går var bare endnu et tilfælde. Sidst vi have oversvømmelse var den 23. december, så det er kun 4 dage siden, og det sker oftere og oftere, fortsætter Lasse Blågreen.

Ifølge Lasse Blågreen er problemet den omkringliggende grøft. En grøft som Ringsted kommune har ansvaret for, og som han ikke mener, at kommunen vedligeholder godt nok. Det betyder, at vandet fra nabomarkerne ender i Lasse Blågreens indkørsel i stedet for i grøften.

- Jeg har ringet til kommunen rigtig mange gange. Min nabo har holdt møder med kommunen og vist dem problemet. Men der sker intet. Jeg ved ikke, hvem vi snart skal råbe op, slutter Lasse Blågreen.

Formand for Klima - og Miljø udvalget i Ringsted kommune, Klaus Hansen, siger til TV ØST i dag:

- Vi har alle brug for at slå koldt vand i blodet, for det er ekstreme mængder regn, som vi har været udsat for. Ingen dræn og grøfter kan holde til de mængder.

Klaus Hansen vil dog efter nytår tage fat i administrationen i kommunen og bede dem kigge på sagen.