¨

Falck forlader hjemmeplejen helt

Ringsted var den sidste kommune, hvor Falck Hjemmepleje opererede, men nu siger de endegyldige farvel til den danske ældrepleje.

Falck forlader nu den danske hjemmepleje helt. Det sker i Ringsted kommune, hvor de sidste rester af Falck Hjemmepleje, der ellers er godkendt leverandør i kommunen, nu trækker sig fra kommunens udbudsrunde i både Ringsted og Sorø, og fyrer sine 63 ansatte. Det skriver FOA i en pressemeddelelse.

- Der er reelt en meget trist nyhed,” siger FOAs forbundsformand Dennis Kristensen om Falcks endegyldige farvel til den danske ældrepleje. Den 30. september er det helt slut med Falck i ældreplejen.

- Falck har været en reel og yderst kompetent spiller i både sygeplejen og ældreplejen. Aftaler og overenskomster har altid været i orden. Når nu også Falck kaster sine sidste håndklæder i ringen, så viser det, at kommuner og myndigheder har presset arbejds- og udbudsbetingelserne i ældreplejen alt for voldsomt i bestræbelserne på at spare den allersidste femøre, mener Dennis Kristensen.

Tidligere har blandt andet servicegiganten ISS også forladt den danske ældre- og hjemmepleje, fordi grundlaget for at levere fornuftig pris og kvalitet ikke har været til stede.

Falck skriver til FOA, at afskedigelserne tænkes effektueret hurtigst muligt – og senest den 30. september.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App