Fagforeninger kritiserer børn- og ungeformand

Flere fagforeninger retter mandag en hård kritik mod Ringsted Kommune og de ansvarlige politikere i Børne- og Undervisningsudvalget i sagen om lukning af døgninstitutionen Ringsted Børn og Unge Center.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Socialpædagogernes Landsforbund og Dansk Socialrådgiverforening tager nu bladet fra munden, og Jan Vium, formand for socialpædagogerne på Midtsjælland, siger:

- Når institutionen kommer ud af 2008 med et underskud, kan det alene tillægges politikerne i Ringsted, at det er kommet så vidt. De har haft flere muligheder for at tilpasse tilbuddene til behovet, men har ikke handlet. Især formand for Børne- og Undervisningsudvalget, Tulle Olsen (LA), har spillet en rolle, siger Jan Vium til DAGBLADET Ringsted..

Tulle Olsen har tidligere siddet i bestyrelsen på institutionen, og Jan Vium mener, at hun dermed selv har været direkte involveret og medbestemmende i udviklingen af centrets tilbud.

Samtidig mener han, at det er groft, når Tulle Olsen i DAGBLADET tidligere har kritiseret personalet på institutionen,når institutionen har ligget i hendes regi i to år.

- Hun har haft for mange kasketter på. Hun har haft fingrene langt nede i institutionen og kunne have gjort noget, hvis der virkelig var problemer med personalet, siger Jan Vium til DAGBLADET Ringsted.

Tulle Olsen er ikke enig i kritikken og understreger, at det var et enigt fagudvalg, som traf beslutningen om at lukke døgninstitutionen. Hun mener derfor ikke, at det er politikernes ansvar, at situationen har udviklet sig, som den har.

- Vi beskæftiger os ikke med at placere ansvar, vi undersøger og hjælper. Og jeg synes, at Jan Vium blander sit politiske ståsted med fagpolitik. Jeg har en god samvittighed i den her sag, siger hun til DAGBLADET Ringsted.

Byrådet i Ringsted træffer mandag aften den endelige beslutning om at lukke Ringsted Børn og Unge Center og tager stilling til en afviklingsplan for institutionen.

/ritzau/