Færre brudepar

Både præst og borgmester i Ringsted spejder efter brudepar. Antallet er styrtdykket siden 2008.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommeren 2008 slog alle bryllups-rekorder. August var spækket med bryllupper på borgmester-kontorer og i kirker landet over. Siden da er det kun gået en vej - nedad.  Og tendensen fortsætter. Det fortæller borgmester i Ringsted Kommune, Niels Ulrich Hermansen (V) til DAGBLADET Ringsted.


- Jeg plejer at have mellem 100 og 110 vielser om året. Det niveau når vi slet ikke i år.


 Faktisk har Niels Ulrich Hermansen i årets fire første måneder kun haft ni borgerlige vielser. Han tror, krisen får mange par til at udskyde festlighederne, til der en dag er mere luft i økonomien.


- Og tilflytningen er jo desværre også bremset under krisen. Det har også indflydelse på antallet af vielser, tilføjer han.


 Han bakkes op af kirkebogsførende sognepræst i Sct. Bendts Kirke i Ringsted. Her er antallet af vielser også historisk lavt.


 - Jeg synes, det er rigtig ærgerligt. For brylluppet er jo en festdag, og selve vielsen i kirken koster faktisk ikke noget. Men jeg ved godt, at det ofte er økonomiske argumenter, der holder parrene fra vielsen, siger Henrik Fuglsang-Damgaard.


 Han oplever i stedet, at mange af de par, der faktisk vælger at blive viet i kirken, venter med den store dag, til første barn skal døbes.