¨

Færre brudepar

Foto: TV ØST

Både præst og borgmester i Ringsted spejder efter brudepar. Antallet er styrtdykket siden 2008.

Sommeren 2008 slog alle bryllups-rekorder. August var spækket med bryllupper på borgmester-kontorer og i kirker landet over. Siden da er det kun gået en vej - nedad.  Og tendensen fortsætter. Det fortæller borgmester i Ringsted Kommune, Niels Ulrich Hermansen (V) til DAGBLADET Ringsted.


- Jeg plejer at have mellem 100 og 110 vielser om året. Det niveau når vi slet ikke i år.


 Faktisk har Niels Ulrich Hermansen i årets fire første måneder kun haft ni borgerlige vielser. Han tror, krisen får mange par til at udskyde festlighederne, til der en dag er mere luft i økonomien.


- Og tilflytningen er jo desværre også bremset under krisen. Det har også indflydelse på antallet af vielser, tilføjer han.


 Han bakkes op af kirkebogsførende sognepræst i Sct. Bendts Kirke i Ringsted. Her er antallet af vielser også historisk lavt.


 - Jeg synes, det er rigtig ærgerligt. For brylluppet er jo en festdag, og selve vielsen i kirken koster faktisk ikke noget. Men jeg ved godt, at det ofte er økonomiske argumenter, der holder parrene fra vielsen, siger Henrik Fuglsang-Damgaard.


 Han oplever i stedet, at mange af de par, der faktisk vælger at blive viet i kirken, venter med den store dag, til første barn skal døbes.


 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App