Fængselstegninger flyder på nettet

Få adgang til Ringsted Arrest fra internettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 Over 350 sider med dybt fortrolige plantegninger og billeder af Ringsted Arrest flyder på nettet til fri afbenyttelse for flugthungrende indsatte eller folk, der vil have ram på nogle af de varetægtsfængslede bag tremmerne.
 
Det skriver Ekstra Bladet i dag i forbindelse med kampagnen 'Fri adgang'
 
De over 350 sider viser blandt andet den eksakte inddeling af arresthusets 17 celler, kabelføringen og ventilationssystemer i bygningen. Derudover ligger 50 fysiske billeder fra arresten også på nettet.
 
De fortrolige papirer er fornylig lagt på en filserver af en underleverandør til arresthuset i forbindelse med en ombygning, men det er sket uden at beskytte indholdet med et password, så alle og enhver har adgang til informationerne via nettet.
 
Og det er en meget alvorlig sikkerhedsbrist i følge den amerikanske fængsels-ekspert og rådgiver James Conway, der frem til 2009 var inspektør i det topsikrede fængsel Attica i New York.
 
- Hvis de her dokumenter kommer i de forkerte hænder, står man med et seriøst sikkerhedsproblem, og den trussel kommer både indefra fra de indsatte, som kan bruge tegningerne til at forberede et flugtforsøg.
 
- Men også udefra fra folk, der kan assistere ved en fangeflugt eller som planlægger et attentat mod en indsat. De har gennem tiden været flere eksempler, hvor plantegninger har været anvendt til de formål, siger han.
 
Hos Kriminalforsorgen tager man den frie adgang på nettet til dokumenterne om Arresthuset i Ringsted meget alvorligt, fortæller Michael Gjørup, chef for Koncern Sikkerhed:
 
- Det er klart, at når det er noget omkring vores institutioner og indretning af dem, så er det bekymrende. For har man ondt i sinde, så kan sådan nogle tegninger hjælpe dem med ikke at skulle anstrenge sig voldsomt meget.
 
- Det skal selvfølgelig stoppes, og vi tager øjeblikkeligt fat i underleverandøren. Det er jo en sikkerhedsbrist af dimensioner, særligt når man arbejder for os, så bør man kunne håndtere sådan nogle oplysninger og vide, at de skal beskyttes og ikke deles, siger han.
 
Michael Gjørup erkender også, at Kriminalforsorgen har et ansvar:
 
- Ja, selvfølgelig har vi også ansvar. Vi skal jo fortælle, at når de laver noget for os, så skal det ikke være tilgængeligt for offentligheden. Der ligger en sikkerhedskultur i vores arbejde, som vi også forventer, at vores leverandører overholder, siger han.
 
/Ritzau/
 


Nyhedsoverblik