Et nej kan være meget dyrt

Banedanmark tilbød Ringsted at bruge 26 millioner kroner på renovere to jerbanebroer. Kommunen takkede nej, og står nu med en ekstregning på 10 millioner kroner

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nogle gange handler det om at sige ja tak til et godt tilbud med det samme. Det har Ringsted kommune måtte sande efter at de afviste Banedanmarks tilbud om at få 26 mio. kroner til renoveringen af to jernbanebroer.

Nu er der gået hårdknude i broplanerne, og fra at have haft et godt tilbud mellem hænderne, står kommunen nu i stedet med en ekstraregning på 10 millioner, og samtidig står de til at miste en jernbanebro.

- Det er simpelthen så tåbeligt, siger Jens Nygård fra Tolstrup, der er en del af en gruppe som har indsamlet mere end 600 underskrifter mod hele sagsforløbet.

Jens Nygaard har i årevis brugt Adamshøjbroen, når han skulle krydse jernbanen til Ringsted, men som det ser ud nu skal broen fjernes.

Forklaringen ligger tilbage da Ringsted kommune takkede nej til Banedanmarks tilbud om at renovere både Adamshøjbroen og Bedstedvejbroen. De ville hellere have en helt ny og større bro, der skulle ligge mellem de to gamle broer, som så skulle sløjfes helt.

Ekspropriationskommissionen, der skal godkende, hvis borgere skal afgive jord til stat eller kommune, afviste. De besluttede i stedet, at kommunen skal lukke Adamshøjbroen, og nøjes med en udvidelse af Bedstedvejbroen. Det kunne de gøre da kommunen nu havde åbnet for, at de kunne nøjes med en bro. 

Hvis den plan bliver gennemført skal kommunen bruge i omegne af ti mio. kroner på at få kommunetrafikken til at hænge sammen, med kun en bro. 

- Det virker helt urimeligt på mig, siger Jens Nygaard, der sammen med gruppe borgere har samlet 600 underskrifter, som de har sendt ind til transportminister Magnus Heunike, så han kan få beslutningen omgjort. 

Borgmesteren i Ringsted Henrik Hvidsted (V) er også godt utilfreds med udfaldet, og kommunen har klaget over ekspropriationskommissionens beslutning: 

- Vi oplevede vi havde et godt forslag som Banedanamrk også bakkede op, så vi er meget utilfredse med den situation vi nu er havnet i siger han.