Er det Danmarks højeste snemand? Børn i Benløse bygger højt i sneen

Danmark er klædt i et hvidt snedække. I Benløse har det fået familien Bybjerg til at lave Danmarks måske højeste snemand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næsten uanset hvor man kigger hen i landskabet, er der hvidt, hvidt og atter hvidt. Sneen har lagt sig som en dyne over det meste af landet, og der er i den grad lagt i kakkelovnen til en sneboldskamp eller en kælketur.

I Benløse ved Ringsted var familien Bybjerg egentlig også på vej ud med kælkene, men så besluttede de sig alligevel for at gå i gang med en anden klassisk sne-aktivitet; nemlig at bygge en snemand.

- Sneen er jo ideel til det, og man skal ikke rulle snebolden mere end fem meter, så er den næsten en meter høj, og så gik der jo sport i den. Børnene stod og sagde højere, vildere, fortæller Mads Bybjerg.

Han googlede derfor ”Danmarks højeste snemand”, der, ifølge Børnenes Rekordbog, er 3,44 meter.

- Så tænkte jeg, at det kan vi godt slå. Så vi måtte jo tage en stige i brug og derefter stigen på en trailer, siger Mads Bybjerg.

Den høje snemand, der nu tårner sig op på en græsplæne uden for familiens have, måler intet mindre end 3,63 meter, ifølge Mads Bybjerg.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er Mads Bybjerg, hans børn, hans søsters børn, og hans far, der har arbejdet sammen om at rejse den høje snemand.
Det er Mads Bybjerg, hans børn, hans søsters børn, og hans far, der har arbejdet sammen om at rejse den høje snemand. Foto: Privat foto

Giver en helt ny energi

Hvorvidt snemanden rent faktisk er Danmarks højeste snemand – om ikke andet i skrivende stund – er dog ikke det vigtigste for Mads Bybjerg og hans børn på fem og otte år. Det er derimod dét, snemanden er lavet af.

Den hvide dyne, der lige nu dækker 92 procent af DMI’s vejrstationer, og derfor kan betegnes som et landsdækkende snedække, har nemlig åbnet nogle døre til forskellige typer underholdning.

- Det er højdepunktet for dem at komme ud og tosse rundt, lege og kælke. Vi har også været ude på en skøjtesø.

- Det giver jo en hel ny energi i de her mørke tider med nedlukning. Det har været det bedste for dem i flere måneder nærmest. De er livet helt op igen, fortæller Mads Bybjerg.

Artiklen fortsætter under billederne.

Der måtte både en stige og senere en trailer til for at nå helt op til toppen af den 3,63 meter høje snemand i Benløse.
Der måtte både en stige og senere en trailer til for at nå helt op til toppen af den 3,63 meter høje snemand i Benløse. Foto: Privat foto
Ifølge Mads Bybjerg er den høje snemand i Benløse hele 3,66 meter høj.
Ifølge Mads Bybjerg er den høje snemand i Benløse hele 3,66 meter høj. Foto: Privat foto

Flere steder i landet er der faldet mange centimeter sne siden i går. Ved Benløse var snedybden for eksempel fem centimer tirsdag morgen, mens den på både Lolland, Falster og Møn er målt til 10 centimeter. I Haslev er der lokalt målt helt op til 15 centimeter dyb sne, skriver TV 2 Vejret.

Arme af snobrødspinde

Hvis man skulle være interesseret i selv at give sig i kast med en høj – måske endda endnu højere - snemand, så skal man, ifølge Mads Bybjerg, være opmærksom på proportionerne.

- Vi havde først fundet nogle grene som arme, men de var jo pludselig alt for korte. Så vi har fundet to gamle snobrødspinde, der er relativt lange. Og så har vi brugt nogle store kartofler som øjne, siger Mads Bybjerg.

I Benløse er snemanden allerede lidt at et tilløbsstykke, som naboer har kommenteret på og taget billeder af. Og familien Bybjerg pønser da også på at give den høje snemand noget selskab.

- Vi har overvejet at lave noget, der kan symbolisere børn og mor, siger Mads Bybjerg.

Ifølge TV 2 Vejret er det med at nyde de sneklædte omgivelser, da varmen efterhånden banker på. Allerede i de kommende dage sniger temperaturen sig op på plusgrader, mens der i næste uge er udsigt til helt op mod 10 graders varme.

Høj snemand Benløse
Foto: Privat foto