¨

Enigt byråd indgår budgetaftale - Ringsted får ny SFO og daginstitution

Der er blandt andet afsted penge til en ny daginstitution i stedet for Kastaniehaven i det nye budget. Foto: Colourbox

Byrådet i Ringsted Kommune har indgået budgetaftale for 2020, som alle byrådets medlemmer bakker op om.

En ny daginstitution og SFO, anonym rådgivning til unge og en ny kunsstof græsplæne ved Ringsted Sportscenter.

Det er nogle af de intiativer, der er sat penge til i budgettet i Ringsted Kommune, efter byrådet søndag landede en aftale.

Kommunen har også besluttet sig at melde sig til det digitale fællesskab bobleberg.dk, så borgerne kan møde andre, der har mangler en løbepartner eller en at tale med.

Brede aftaler giver holdbare løsninger, og den stabilitet kommer borgere, virksomheder, foreninger og medarbejdere til gode

Henrik Hvidesten, borgmester i Ringsted Kommune

- Med budgetaftalen for 2020 har vi et samlet Byråd, der i fællesskab tager ansvar for Ringsted Kommunes drift og udvikling. Brede aftaler giver holdbare løsninger, og den stabilitet kommer borgere, virksomheder, foreninger og medarbejdere til gode, siger borgmester Henrik Hvidesten (V) i en pressemeddelelse.

15 millioner i besparelse

Budgetaftalen er med til at sørge for, at Ringsted Kommune fortsat har en sund og sikker økonomi.

- Vi har samtidig en økonomi, der giver os mulighed for stadig at investere i fremtiden, for eksempel som vi har gjort det med investeringen i nye daginstitutioner, påpeger borgmesteren.

Artiklen fortsætter under billedet.

I weekenden blev et enigt byråd enige om en budgetaftale for 2020. Foto: Ringsted Kommune

I år har byrådet indledt budgetforhandlingerne med en ubalance, da der skulle findes ca. 15 millioner kroner i besparelser i næste års budget.

- Sammenlignet med andre kommuner er det ikke ret meget, og det er på et budget på 2,3 mia. kr. Så opgaven har været at skabe rum for en fortsat sikker drift af Ringsted Kommune. Den opgave har vi løst, og vi har fundet nogle løsninger, som kun i meget lille grad påvirker servicen for borgerne, siger Henrik Hvidesten.

Han peger på, at det for eksempel er besluttet at nedlægge en centerchefstilling og sikre en bedre styring af det specialiserede områder, hvor Ringsted Kommune blandt andet vil sikre en bedre udnyttelse af egne specialundervisningstilbud og bedre sammenhæng mellem pris og kvalitet i eksterne tilbud.

Byrådet skal endeligt vedtage budgettet for 2020 på byrådsmødet tirsdag den 5. november.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App