Enhedslisten vil ikke have SF'er

Det strider mod Enhedslistens vedtægter at optage personer, der er valgt til at repræstentere andre partier. Derfor kan man i Ringsted ikke hilse byrådsmedlem Jan Jakobsen velkommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jan Jakobsen bejlede til Enhedslisten, men de må ikke tage imod den tidligere SF'er. Det skriver Enhedslisten i en pressemeddelse.

Enhedslisten optager imidlertid ikke umiddelbart personer, der er valgt til at repræsentere andre partier. Det er i modstrid med listens vedtægter, lyder det

 

”Men der intet der hindrer os i at samarbejde, tværtimod. Det vigtigste er jo det politiske indhold. Nu skal vi have diskuteret, hvordan vi bedst kan støtte hinanden i det politiske arbejde”, siger Ebba Lawaetz og fortsætter, ”vi er helt enige med Jan i at velfærdsdebatten er ved at køre helt af sporet. Det gælder i forhold i forhold mennesker med handicap, det gælder i forhold til sygedagpengemodtagere, ja, det gælder faktisk i forhold til alle der har brug for hjælp og støtte til at klare hverdagen. Og her er Enhedslisten den klare stemme, der siger fra i forhold til forringelser og nedskæringer på velfærdsydelser til de svageste.”

 

Den tidligere SF'er i Ringsted byråd meldte sig ud af sit parti i protest mod partiets højredrejning. Beslutningen er udelukkende et resultat af partiets politik på Christiansborg og ikke lokalt, understreger Jan Jakobsen over for sn.dk.

Jan Jakobsen har i otte år været medlem af byrådet for SF, som han meldte sig ind i 1991, da DKP blev nedlagt. Og han har aldrig lagt skjul på, at han tilhører venstrefløjen i SF.

- Jeg forlader SF på baggrund af den generelle udvikling i partiet. SF retter for meget ind efter et regeringssamarbejde med Socialdemokraterne. SF forsvarer ikke i tilstrækkelig grad samfundets svageste grupper. Alt for mange mennesker bliver tabere i den borgerlige fløjs vedvarende angreb på erhvervede rettigheder. Handicapområdet er et godt eksempel. Jeg savner klart og utvetydigt en stillingtagen fra SF imod kommunernes og KL's åbenlyse angreb på mennesker med handicap, skriver Jan Jakobsen i en pressemeddelelse.