Energiselskabet SEAS-NVE skifter navn

Energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE skifter navn til Andel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 2005 fusionerede de Syd- og Vestsjællandske elselskaber SEAS og NVE.

Siden er forretningen vokset, senest med købet af Radius Elnet og Ørsteds privatkunde- og udelysforretning, og det giver anledning til et navneskifte, skriver SEAS-NVE i en pressemeddelelse.

quote Med det nye navn, Andel, hylder vi vores oprindelse

Jesper Hjulmand, administrerende direktør, SEAS-NVE.

Valget faldt på Andel, fordi det både siger noget om, hvor selskabet kommer fra, og peger mod en historisk særlig dansk tradition med andelsselskaber og fællesskaber, oplyser SEAS-NVE.

Og så er det på samme tid moderne og tidstypisk i forhold til deleøkonomi, nye lokale fællesskaber og privatdrevne foreninger, skriver selskabet.

- Med det nye navn, Andel, hylder vi vores oprindelse. Det er vigtigt for os at have et navn, som viser kunder, andelshavere, medarbejdere og samarbejdspartnere, at de er en del af noget større. Som andelsselskab ligger det i vores DNA, at vi skal skabe værdi for vores ejere, kunder og samfundet omkring os, forklarer administrerende direktør Jesper Hjulmand.

- Vi skal ikke servicere aktionærer eller pensionsopsparere. I stedet bidrager alt overskud positivt til Andels udviklingskraft og bliver kanaliseret tilbage til vores andelshavere og kunder – eksempelvis i form af nye investeringer i digital infrastruktur, nye grønne og visionære energiløsninger samt donationer og bidrag til regionsudvikling.

Navneskiftet bliver gennemført inden for de kommende måneder.

Fra SEAS-NVE til Andel:

De to elnetselskaber i koncernen, Cerius og Radius, vil bevare deres nuværende navne, og det samme gælder fibernetselskabet Fibia og e-mobilitetsudbyderen Clever.

SEAS-NVE oplyser, at navneskiftet ikke medfører ændringer for kundernes produkter og priser.