En mus sendte Dagli’Brugsen i Høm til tælling

Det er både dyrt og besværligt, når der kommer mus indenfor dørene i dagligvarebutikker, fortæller brugsuddeler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver eneste vare i Dagli’Brugsen i Høm nær Ringsted har i denne uge været pillet ned fra hylden for at blive tjekket grundigt efter. Der har nemlig været en mus på spil i butikken.

Den lille gnaver betød, at butikken måtte lukke i to dage, mens skadedyrsbekæmpere forsøgte at få indfanget musen. I går kunne de så slå dørene op igen.

quote Det er frygteligt at måtte lukke butikken. Det er det værste, man kan blive udsat for som brugsuddeler

Anders Jensen, brugsuddeler, Høm

- Det er frygteligt at måtte lukke butikken. Det er det værste, man kan blive udsat for som brugsuddeler. Vi går jo på arbejde for at skabe en god oplevelse for kunderne, siger Anders Jensen, der er brugsuddeler i Dagli’Brugsen i byen.

Brugs i Vemmelev også ramt

Det er årstid for, at de små gnavere søger ind i varmen, og derfor er det også højsæson for lukkede dagligvarebutikker. Det har også Dagli’Brugsen i Vemmelev mellem Slagelse og Korsør måtte sande, da de i går formiddag måtte lukke butikken på grund mus i butikken.

- Vi har fundet tre døde mus i fælder, og derfor har vi lukket i butikken. Nu følger vi selvfølgelig alle procedurer og samarbejder med Fødevarestyrelsen om at blive klar til at åbne endnu, siger brugsuddeler Kasper Bo Larsen fra Vemmelev.

Butikken har indtil videre lukket både i dag og i morgen.

- Men vi er stadig ved at undersøge omfanget, så vi er ikke helt sikre på, hvornår vi kan åbne igen, siger brugsuddeleren.

Artiklen fortsætter under billederne.

 
 
Brugsen i Vemmelev er også ramt af mus, der har søgt læ for kulden indendørs.
Brugsen i Vemmelev er også ramt af mus, der har søgt læ for kulden indendørs.
Foto: Per Bjørn - TV ØST

Og ifølge brugsuddeleren i Høm er det noget nær umuligt fuldstændig at undgå at få gnaverne på besøg.

- Mus er meget svære at undgå. Især når man har en dør, der helst skulle gå op 8-900 gange om dagen, er det klart, at man er udsat. Men vi gør, hvad vi kan, siger Anders Jensen.

quote Kunderne har været fantastiske. Enkelte har selvfølgelig været frustrerede, men det kan jeg godt forstå.

Anders Jensen, brugsuddeler, Høm

Dyreste dyr per kilo

Det er nemlig både meget besværligt og meget dyrt, når det lodne dyr kommer indendøre.

- Musen er vel nok det dyreste dyr per kilo. Vi har ikke opgjort omkostningerne af de professionelle, der har været i gang i butikken, endnu, men et forsigtigt gæt er, at det har kostet 150.000 kroner for os, siger brugsuddeleren.

Dagli’Brugsen i Høm har samarbejdet tæt med Fødevarestyrelsen for at få skadedyrssituationen under kontrol, så alting nu igen er på sin plads. Og heldigvis har kunderne taget de to ekstra lukkedage godt.

- Kunderne har været fantastiske. Enkelte har selvfølgelig været frustrerede, men det kan jeg godt forstå. Over en bred kam har alle været positive, og de har taget godt imod, at vi har været så åbne omkring årsagen for lukningen, siger Anders Jensen.

- De forstår det jo godt, for de bor selv på landet.