¨

Elever skal finde løsninger på lokale virksomheders udfordringer

02:55

Forud for næste uges World Innovation Week bliver de unge gymnasiehoveder på ZBC i Ringsted sat ekstra godt i blød. Elever skal nemlig komme med deres bud på, hvordan man løser visse udfordringer hos lokale virksomheder.

På ZBC i Ringsted arbejder de i disse dage med at finde løsninger på lokale virksomheders problemstillinger.

Der bliver lagt mange hoveder i blød på ZBC i Ringsted i disse dage.

Eleverne på HHX og HTX har de seneste 24 timer arbejdet på at give deres bud på forskellige problemstillinger hos lokale virksomheder.

Blandt andet vil Danske Bank gerne have et bud på en app for unge, mens Sjællandske Medier vil gerne vide, hvordan de unge får lyst til at læse flere nyheder.

Jeg håber og tror på, at de kan tænke anderledes, end vi normale bankfolk tænker

Per Nygaard, filialdirektør i Danske Bank i Ringsted

- Vores problemstilling var, at vi skulle få unge til at læse mere avis og troværdige nyheder, så vi skulle skabe en platform i form af en app eller hjemmeside, som gjorde det muligt, fortæller Sebastian Jønsson, der går i 2.b på HHX.

De er bedre til at tænke ud af posen

Næste uge er det World Innovation Week og præcis derfor skal gymnasieelever i grupper udtænke nye, kreative løsninger på konkrete problemstillinger, lyder det fra Michael Præstgård, der er lektor på ZBC.

- Hvad med morgendagens forbrugere? Hvordan kan vi tilfredsstille dem, så de ikke falder ud af markedet, så vores forretning ikke kan eksistere, fordi forbrugere forsvinder og finder på noget andet, siger han.

Elevernes bud på fremtiden skal fremlægges foran et dommerpanel - de lokale virksomheder - og herfra går kampen for at præsentere bedste idé.

Ifølge de lokale virksomheder er der god inspiration at hente hos lige præcis nogle af de alleryngste hoveder.

- Jeg håber og tror på, at de kan tænke anderledes, end vi normale bankfolk tænker. Det her med at tænke kreativt og ud af posen, det tror jeg, de er langt bedre til, end vi er, siger Per Nygaard, der er filialdirektør i Danske Bank i Ringsted.

En anderledes skoledag

Spørger man de unge, er det også inspirerende for dem at beskæftige sig med virkeligheden og ikke kun sidde begravet i bøger.

- Altså jeg synes, det er fedt, for det er jo en anderledes skoledag. Og så møder man også dem fra HTX, og det er jo sjovt at sidde med de forskellige kompetencer, vi har, siger Mikkel Lykke Olsen fra 2.a på HHX.

Nu er det op til dommerpanelet at finde de bedste og mest kreative idéer.

- Det gik godt. Altså vi fik ros og det virker, som om de tog rigtig godt imod idéen. Det er ikke sikkert, de vil bruge den, men det virkede, som om de blev inspireret, siger Sebastian Jønsson.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App