Elever på ZBC: Vi opfører os, som vi plejer

Politiet er rykket ud til skolen ZBC i Ringsted efter en trussel om skoleskyderi. Eleverne følger dog undervisningen, som de plejer, og de forholder sig i ro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet er tirsdag morgen rykket ud til skolen Zealand Business College (ZBC) i Ringsted, fordi der har været en trussel om skoleskyderi. Alt forløber dog stort set, som det plejer på skolen, og undervisningen er ifølge de elever, TV ØST har talt med, heller ikke indstillet: 

- Jeg går på HTX-afdelingen, og der sker ikke noget her. Der er almindelig undervisning, og lærerne siger, at vi skal opføre os, som vi plejer, fortæller Emma Karina Larsen, der går på HTX-afdelingen på ZBC i Ringsted.

Der er dog lidt mere tomt på skolen end normalt, og det er ifølge Isabell Schaup, der er studerende på HG-afdelingen på ZBC, fordi nogle elever er blevet skræmt af rygterne: 

- Der er nogle, der har valgt at blive hjemme i dag, fordi de fik at vide i går, at der var en trussel. Men jeg fandt først ud af det, da jeg mødte i morges, og lærerne siger, at der ikke er noget at være bekymret for. Så jeg tror helt seriøst bare, det er noget, der er blevet blæst fuldstændig op.

Skræmmende at tænke på

Den eneste ændring, som eleverne har bemærket, er tilstedeværelsen af politi:

- Det er selvfølgelig lidt sværere at koncentrere sig, når der er politi. Der er mange, der har travlt med at kigge ud, fortæller Emma Karina Larsen.

Og selvom de fleste elever på skolen tager truslen stille og roligt, så var det stadig en ubehagelig besked at møde ind til i morges: 

- Det er lidt skræmmende at tænke på, at der er en trussel på ens skole, fortæller Shawn Schrøder, der også går på HTX-afdelingen.