¨

Efter to ulykker: Vejdirektoratet undersøger rasteplads

00:30

Efter to næsten identiske ulykker på rastepladsen Kværkeby syd ved Ringsted iværksætter Vejdirektoratet nu en undersøgelse af sikkerheden.

Ved den seneste ulykke ved rastepladsen måtte en 35-årig mand flyves med akuthelikopter til Rigshospitalets Traumecenter. Foto: Michael Nordborg

1 af 2

Vejdirektoratet er i gang med at undersøge rastepladsen i Kværkeby i håb om at forbedre forholdende efter to ulykker.

Efter to ulykker på motorvejs-rastepladsen Kværkeby Syd nær Ringsted er Vejdirektoratet i gang med en undersøgelse af stedet, selvom politiet ikke giver anmærkning til, at det er påkrævet.

- Vi kan se, der er sket to påkørsler inden for en kort periode, og det vækker vores interesse, så derfor har vi set, om der er en anden løsning, der er med til at lede trafikanterne sikkert frem, og om vi kan det på anden måde, siger Niels Kristian Kvistgaard, der er afdelingsleder for drift hos Vejdirektoratet, til TV ØST.

De to ulykker er opstået i et lille svingforløb ved rastepladsen, hvor der står nogle kampsten i forbindelse med påkørslen, som personerne har påkørt.

Undersøger løsninger

Vejdirektoratet undersøger i øjeblikket flere forskellige løsninger, men låser sig ikke fast på nogen løsning, før de har fundet den bedste. I øjeblikket arbejdes der blandt andet på at sætte en kantafmærkning i form af kantpæle, som skal erstatte de farlige kampesten, der stadig er på rastepladsen.

- Når vi ser på uheldsstatistikken, er det ikke noget, der sker tit. Det er det eneste sted, vi har kendskab til en rasteplads med kampesten, hvor der er sket to ulykker. Derfor vil vi gerne se, om vi kan forbedre forholdende, siger Niels Kristian Kvistgaard.

Den 15. november opstod den seneste ulykke på rastepladsen. Her blev en 35-årig mand fløjet med akuthelikopteren til Rigshospitalets Traumecenter, mens en 25-årig kvinde blev kørt til behandling på Køge Sygehus. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App