Efter fund af colibakterier: Nu kan der igen bades i populær sø

Nye prøver fra Hvidsø i Ringsted viser ingen tegn på colibakterier. Fredag åbnes der derfor igen for badning i søen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Så er det igen muligt at hoppe i den populære badesø Hvidsø i Ringsted uden at sætte helbredet på spil.

Nye prøver fra vandet viser nemlig, at der ikke længere kan påvises E. Coli-bakterier i Hvidsø.

quote Hvidsø er en af de reneste og mest klarvandede søer i kommunen, og vi håber på, at alle badegæsterne vil være påpasselige med at værne om den

Michelle Kappel, hydrogeolog, Ringsted Kommune

Det skriver Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

Den 10. august måtte Ringsted Kommune forbyde badning i søen med øjeblikkelig virkning, da en badevandsanalyse viste et alt for højt indhold af colibakterier. Målingen fandt colibakterier i en mængde næsten 100 gange højere end anbefalingen for badevand og 10 gange højere end grænsen for et badeforbud.

Det fik kommunen til straks at sætte et ”badning forbudt”-skilt op ved Hvidsø, og samtidig bad kommunen om flere hasteprøver fra søen, så det kunne afklares, om der var tale om en enkelt uheldig prøve, eller om søen var blevet forurenet.

- Den efterfølgende prøve viste heldigvis et stort fald i E.Coli-indholdet. I seneste prøve er der nu ikke påvist bakterier, og vi kan igen åbne for badning i Hvidsø, står der i pressemeddelelsen.

Årsag stadig ukendt 

Ringsted Kommune har endnu ikke fundet ud af, hvad årsagen til den midlertidige bakteriologiske forurening skyldes.

- Hvidsø er en af de reneste og mest klarvandede søer i kommunen, og vi håber på, at alle badegæsterne vil være påpasselige med at værne om den, siger Michelle Kappel, hydrogeolog i Ringsted Kommune.  

Hvidsø er en lille sø, så det vil ifølge Michelle Kappel hurtigt kunne måles, hvis der kommer fækalier eller anden forurening i søen.