¨

Efter års kamp: Gyrstinge Købmand lukker

04:08

Efter flere års kamp for at redde den lokale købmand i Gyrstinge, må borgerne i den lille by ved Ringsted nu give op. Siden 2013 har butikken kørt som andelsforening, men der kommer ikke nok penge i kassen, og nu lukker den.

Efter lang kamp for at redde den lokale købmand i Gyrstinge, må borgerne i den lille by ved Ringsted nu give op.

Siden 2013 har butikken i Gyrstinge kørt som andelsforening, men der kommer ikke nok penge i kassen, og nu lukker den.

- Vi har kørt den butik nu i to et halvt år, og vi har faktisk stort set kun haft underskud. Som det ser ud nu, kunne vi se, at også 2016 ville blive et år med betydeligt underskud. Vores egenkapital er stort set brugt, så vi skulle leve videre for vores kreditorers penge - og det kan vi ikke være med til, siger Ole Olsen, der er formand for andelsindkøbsforening - Gyrstinge-Ørslevvester

- Det er smadder ærgerligt

Sidste åbningsdag er nu på lørdag, noget der ærger flere i byen.

- Det er smadder ærgerligt, for vi er mange herude, der har brug for sådan en butik - men åbenbart ikke nok, siger Helle Snedker, der er butiksassistent hos købmanden.

- Det er så ærgerligt, vi har kæmpet for at få butikken til at køre, og vi har været en del borgere herude, som har lagt et beløb for, at det kunne køre rundt, siger Pia Fussing, der er kunde i butikken.

For få har handlet lokalt

Forklaringen er ifølge andelsindkøbsforeningsformanden, at for få borgere har valgt at handle lokalt.

- Der er ikke nok, der har støttet op om det. Dem, der har været der, de har været entusiastiske - men det har ikke været nok til at øge omsætningen, siger Ole Olsen fra foreningen.

Købmanden lukker for sidste gang på lørdag klokken 13. Indtil da er der halv pris på næsten alle varer, så det sidste bliver solgt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App