Efter 11 måneder: Politiet undersøger stadig dødsulykke

11 måneder efter dødsulykken på Kongsted Rasteplads på Vestmotorvejen - hvor en lastbil kørte ind i en vindmøllevinge og blev dræbt - arbejder politiet stadig på sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

11 måneder efter at lastbilchauffør Kurt Pedersen mistede livet på en rasteplads udenfor Ringsted, er der stadig ikke konkluderet noget fra myndighederne.

Det skriver Fagbladet 3F.

Kurt Pedersen kørte i sin lastbil ind i en vindmøllevinge, der stak ti meter bagud på en særtransport, der holdt parkeret på en rasteplads. Han døde på stedet 18. august 2015. Og Politiet kontaktede efterfølgende ikke Arbejdstilsynet. På trods af, at ulykken skete, mens lastvognschaufføren var på arbejde.

Arbejdstilsynet blev først bekendt med ulykken efter en henvendelse fra 3F 21. oktober 2015. Otte dage senere kontaktede tilsynet Midt- og Vestsjællands Politi for at få en kopi af politirapporten.

- Arbejdstilsynet vurderede efter en gennemgang af politirapporten med tilhørende bilag, at der ikke skulle foretages en ulykkesundersøgelse i sagen. Arbejdstilsynet har herved lagt vægt på, at der var tale om en færdselsulykke. Samtidig blev det vurderet, at der ikke var særlige arbejdsmiljømæssige problemer forbundet med ulykken, og at hændelsen vedrørte anden særlovgivning om særtransporter og hensættelse af køretøjer, skriver tilsynet til Fagbladet 3F.

Hos Midt og Vestsjællands Politi er man stadig i gang med at efterforske dødsulykken.

- Midt- og Vestsjællands Politi kan på nuværende tidspunkt ikke udtale sig om sagen, herunder heller ikke en eventuel strafferetlig afgørelse i sagen, da der stadig pågår en efterforskning, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi.

Fagbladet 3F fik 7. april i år afslag fra Midt- og Vestsjællands Politis på at få aktindsigt i dødsulykken. Det skete med den begrundelse, at sagen var verserende og lå til sagsbehandling ved Statsadvokaten i København.