DSB stopper al togtrafik på lang strækning

Et nedbrudt tog skal flyttes ved Viby Sjælland, derfor indsættes der togbusser på strækningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du skal med toget mellem Roskilde og Ringsted i aften, så er der en god grund til at tjekke rejseplanen.

DSB stopper nemlig al togtrafik mellem Roskilde og Ringsted mandag aften mellem 20:50 og 22:50. Det skyldes et nedbrudt tog, der skal fjernes, oplyser DSB's pressevagt.

Der vil blive indsat busser, og de rejsende må forvente længere rejsetid.

Ifølge DSB er der tale om et tog, der tidligere mandag brød sammen på strækningen. Det har indtil videre spærret det ene spor, men DSB bliver nødt til at spærre begge spor, når toget skal fjernes.

quote Nu har man besluttet at lukke begge spor på strækningen

DSB's pressevagt

- Den nedbrudte tog har holdt der noget tid, men nu har man besluttet at lukke begge spor på strækningen for at fjerne det. Det betyder, at al trafik bliver berørt, og der bliver indsat busser mellem Ringsted og Roskilde, oplyser DSB's pressevagt.

Toget brød ifølge DSB sammen med ved Viby Sjælland.

- Der har været lidt forsinkelser, siden tog brød sammen, fordi der har været enkeltspordrift, oplyser DSB's pressevagt.

Rammer togtrafikken hårdt

DSB venter til om aftenen, så færrest muligt passagerer bliver påvirket. Arbejdet vil forstyrre såvel regionaltrafikken som trafikken mellem Sjælland, Fyn og Jylland.

Passagerer vil blive gelejdet over i togbusser, der vil betjene både dem, der ikke skal rejse så langt, og dem der skal mod København eller Fyn og Jylland. DSB's pressevagt forsikrer om, at alle nok skal nå deres destination, men at der må forventes længere rejsetid.

Allerede plaget af pladsmangel

DSB er i forvejen hårdt prøvet. Mandag er der nemlig risiko for pladsmangel i flere togafgange på Sjælland.

Det drejer sig blandt andet om tog på strækningen mellem Nykøbing og Østerport i København, hvor Re 94261 kører med færre vogne.

På strækningerne mellem Kalundborg og Østerport samt Holbæk og København er der ifølge DSB også risiko for pladsmangel på flere afgange. 

Afgangen Re 1260 mellem Rødby Færge og København kører også med færre vogne. Forklaringen er, at DSB mangler køreklar togsæt.

Du kan holde dig orienteret om din rejse lige her.

Få penge tilbage

Når du rejser med DSB, og din ankomsttid er mere end 30 minutter forsinket, kan du kan søge kompensation, hvis du er:

Forsinket mere end 30 minutter på din rejse med fjern-, regional- eller S-tog (DSB eller Arriva) i Danmark og har du rejst med billet, klippekort, rejsekort eller et Bus & Tog Årskort.

Det er ankomsttiden på din bestemmelsesstation - altså den sidste station, du ankommer til - og ikke tidspunktet for din afrejse, der afgør, hvor meget du er forsinket.

Rejser du med DSB og en privatbane kan du også få rejsetidsgaranti, men efter andre regler.

Størrelsen på din kompensation, afhænger af, hvor meget du er blevet forsinket på din rejse.

Læs mere om rejsegaranti her.