¨

DSB-direktør på charmeoffensiv

Foto: TV ØST

DSB´s direktør, Søren Eriksen, var mandag ude blandt pendlerne for at høre deres mening.

Hvis der er noget en hårdt prøvet pendler ikke tror på, er det IC4-toget, og en DSB-direktør, der møder op på perronen og spørger hvordan det går. Begge dele kunne opleves på Ringsted station i dag.

- Vi stod lige og talte om, at flere ledere skulle gøre sådan, siger Ruth Vejgaard fra Ejby. Hun er en af dem, som talte med direktøren. Hun efterlyste en måde, hvorpå hun kan købe en billet i bussen, som også gælder til toget.

Andre klagede over forsinkelser under snevejret, andre igen var trætte af at stå op i overfyldte tog. Men der var også dem, der roste:

- Jeg ved, der har været en del problemer, men jeg synes efterhånden, at det går meget godt, siger blandt andre Amalie Toft fra Herlufmagle. En påstand hun har ret i.

- Skinnerne er nu forbedret og IC4-toget efterhånden ude at køre. Det betyder flere tog til siden, siger Alex Landex, trafikforsker på DTU.

Fremtiden tegner også lys. Folketinget har de seneste år besluttet at udvide til dobbeltspor mellem Vipperød og Lejre, at bygge et helt nyt spor mellem Ringsted og København, at renovere signalsystemet og bygge en bro over Femernbælt, der betyder højere hastighed og dobbeltspor på sydbanen.

Det hele er dog først færdigt i 2020.

02:36 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App