¨

Dræbende træningsredskab sad løst

Foto: TV ØST

Arbejdstilsynet har givet Ringsted Svømmeklub et strakspåbud, fordi et dræbende træningsredskab sad løst.

 

Ringsted Svømmeklub skal omgående sikre, at det træningsredskab som fredag væltede ned over en 12-årige pige, bliver monteret korrekt.

Det oplyser Arbejdstilsynet, som i sin redegørelse af fredagens dødsulykke har givet svømmeklubben et såkaldt strakspåbud.

En 12-årig pige omkom fredag aften under en ulykke i Ringsted Svømmehal, da en træningsmaskine væltede og ramte pigen i hovedet, mens pigen lavede øvelser på gulvet.

Arbejdstilsynets undersøgelser har nu vist, at det to meter høje træningsredskab sad løst på gulvet, og derfor får svømmeklubben et påbud.

- Svømmeklubben skal løse situationen straks, så vi sikrer, at der ikke sker lignende ulykker med træningsredskabet, siger tilsynschef Cathrine Tived fra Arbejdstilsynet.

Det er ikke første gang, at et træningstårn i Ringsted Svømmeklub vælter. Det fortalte svømmeklubbens formand, Kim Jørgensen, mandag til TV2 ØST.

Bestyrelsen i svømmeklubben havde på et møde besluttet, at maskinen skulle sikres og fastspændes med kæder efter det første uheld. Men den beslutning var endnu ikke ført ud i livet, og træningsmaskinen var fortsat i brug, da den 12-årige pige mistede livet.

Arbejdstilsynet ved endnu ikke, om der bliver et retligt efterspil på baggrund af den tragiske dødsulykke.

- Vores jurister vil nu overveje om der er grundlag for et retligt efterspil. Det afhænger blandt andet af Midt- og Vestsjællands Politis rapport. Der vil gå nogle dage, før vi kan træffe beslutninger i den her side af sagen, siger Cathrine Tived.

02:09 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App