¨

Dommen fra elever efter omstridt optagelsesprøve: - Det er fjollet

Hvis karaktererne ikke rækker til direkte at komme på gymnasiet, skal eleverne til en optagelsesprøve. En prøve, der svigter eleverne, mener en rektor. Foto: Arkivfoto - TV2 ØST

Fire timer har de unge mennesker brugt på at komme igennem optagelsesprøven til gymnasiet på Midtsjællands Gymnasium i Ringsted.

Magnus Gravlund har gået i folkeskolen på Campus skolen i Ringsted. Men det sidste år har han været på efterskole i Tommerup på Fyn, og det betyder, at han skal til optagelsesprøve for at komme på gymnasiet – også selv om karaktergennemsnittet efter eksamen sidste sommer rakte til at komme ind.

- Det virker lidt fjollet. Det er irriterende, at man skal tage hjem for at tage til en prøve og så tage tilbage til skolen. Det er alligevel en to-timers køretur, siger Magnus Gravlund.

Han tog prøven i stiv arm og regner selv med, at han er klar til at komme på gymnasiet.

- Det gik fint. Det var nogle nemme opgaver, siger Magnus Gravlund.

Artiklen fortsætter under billedet.

magnus Gravlund undrer sig over, at han skal tage en optagelsesprøve, når hans snit fra folkeskolen egentlig er højt nok. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Undrer sig over brug af ressourcer

Mercedes Fruergaard har også været til optagelsesprøve.

Personligt synes jeg, det er lidt uretfærdigt. Jeg har jo vist, at jeg er uddannelsesparat gennem folkeskolen

Mercedes Fruergaard

- Jeg synes, det gik fint. Selvfølgelig skal man tænke sig om. Men det var ikke sådan, jeg tænkte det hele var raketvidenskab. Det var et fint niveau, siger hun.

Hun undrer sig dog over, at der skal bruges ressourcer på at bedømme hende. Hun var nemlig erklæret uddannelsesparat sidste år og startede også i gymnasiet.

- Jeg glædede mig til at komme på gymnasiet. Jeg var uddannelsesparat, og det fik selvtilliden op. Jeg glædede mig til at starte på gymnasiet, siger Mercedes Fruergaard.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mercedes Fruergaard har egentlig været erklæret egnet til gymnasiet én gang, men fordi hun så flyttede og skulle starte på et nyt gymnasium, skulle hun til optagelsesprøve. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Men så skulle hun flytte med sine forældre. Og derfor skulle hun så op til optagelsesprøven for at komme ind på et andet gymnasium.

- Personligt synes jeg, det er lidt uretfærdigt. Jeg har jo vist, at jeg er uddannelsesparat gennem folkeskolen, siger Mercedes Fruergaard.

Eleverne får at vide om de er egnede til gymnasiet sidst i juni måned.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App