Dom for flystyrt i Ringsted

En 52-årig fritidspilot tilsidesatte flysikkerheden under en flyvning, der endte i styrt i Ringsted, fastslår dom. 10.000 kroner i bøde og en betinget frakendelse af pilot-retten lød dommen på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Nu er der gået tre år. Så nu må det være nok. Jeg orker ikke mere. Jeg har begået nogle fejl, og sådan er det.

Sådan lød kommentaren fra en 52-årig fritidspilot, ifølge Ritzau, da han mandag efter en lang dag i Ringsted ret valgte at acceptere sin dom: En bøde på 10.000 kroner og en betinget frakendelse af retten til at være pilot.

Sagen drejer sig om et flystyrt den 11. november 2007. Her styrtede fritidspiloten ned i en hangar ved flyvepladsen i Ringsted, efter at flyet løb tør for brændstof.

Manden blev dømt for ikke at have planlagt sin flyvning godt nok. Blandt andet havde han ikke gjort nok for at sikre sig, at der var nok brændstof på flyet.

Fritidspiloten nægtede sig skyldig i de alvorligste af anklagerne. Hans fejl var alene, at han ikke havde anmeldt det som en nødssituation, da han på grund af dårligt vejr blev nægtet tilladelse til at lande i lufthavnen i Tune ved Roskilde.

Her var piloten nødt til at søge hen, da det under flyvningen gik op for ham, at det var blevet for mørkt til, at han ikke kunne lande på sin private flyveplads ved Slagelse.

Fritidspiloten og kammeraten havde fløjet en halv times tid, da flyvningen udviklede sig fra en hyggetur til en ulykke. Motoren satte ud, men ved at skifte til en anden tank kom den i gang igen.

Men da det hverken kunne lade sig gøre at lande i Slagelse eller Tune, måtte piloten forsøge at komme sikkert ned på jorden i Ringsted. Men her var det altså helt slut med brændstoffet.

Piloten mistede kontrollen med flyet, som endte i en hangar. Mirakuløst overlevede både piloten og hans passager med mindre skrammer.

Anklager Susanne Bluhm havde i første omgang forlangt, at manden skulle dømmes for straffelovens paragraf om uagtsom legemsbeskadigelse på grund af de skader, som vennen fik.

Retten mente dog ikke, at et mindre brud på brystbenet og en tommelfinger, der gik af led, var slemt nok til, at den forholdsvis alvorlige straffelovsparagraf kunne tages i brug.

Den betingede frakendelse af flyveretten gælder i tre år. Det er luftfartsmyndighederne, der fastsætter betingelserne for, at piloten kan generhverve retten til at flyve.

/ritzau/


Nyhedsoverblik