¨

Det er slut med gratis lorteposer

Foto: TV ØST

Langt de fleste hundeejere i Ringsted Kommune er velopdragne. Men de få undtagelser fra reglen forårsager nu ændrede forhold for alle hundeejerne, skriver DAGBLADET Ringsted.

Flere steder i kommunen er der opsat stativer med gratis hundeposer.

Men Teknisk Forvaltning oplever hele tiden, at så snart stativerne er fyldt op, bliver poserne straks hamstret af visse hundeejere. Et andet problem er, at nogle smider poser med lort på veje og i parker i stedet for skraldespandene.

Når forvaltningen samtidig må lade ukrudtet i kommunen vokse, fordi der skal spares over en million kroner på renholdelsen i kommunen, er det uhensigtsmæssigt, at der skal bruges 15.000 kroner om året på at holde rent efter nogle hundeejere.

Derfor har klima-udvalget undtagen Benny Christensen (S) nu besluttet, at posestativerne fjernes.

- Vi taler om de »dårligst« opdragede ejere, som tømmer stativerne og dem, der lader poserne ligge og flyde. Så er der dem, som aldrig samler deres hundes høm høm'er op, men de lader dem jo ligge, uanset om poserne er der eller ej. Vi vil gerne opfordre alle til, at man husker en pose hjemmefra og samler op efter sig, siger udvalgsformand Svend-Erik Jakobsen, som selv samler op med medbragte poser hjemmefra, når han lufter sin labrador, skriver DAGBLADET Ringsted.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App