¨

Den sidste bukkejagt

Foto: TV ØST

Når solen går ned søndag den 15. juli, er bukkejagten slut for i år. For Jørgen Mortensen fra Vigersted er jagten noget helt specielt. Det er nemlig hans måde at tackle det, der ellers kan virke uoverkommeligt.

Der er et meget enkelt svar på, hvad der kan få Jørgen Mortensen til at stå op før solen.

- Nogle gange, når det er dårligt vejr, hvad der det så, der driver en mand ud? Ja, det er interesserne og oplevelserne i det, siger Jørgen Mortensen.

Men nogle gange sker det også, at Jørgen Mortensen lader tankerne flyver sydpå. I 2009 var han på jagt i Afrika med sin søn. Her lavede de to en aftale om at skyde en sabelantilope.

- Når vi gik efter en springbuk, eller hvad det nu kunne være, vi ville gå på jagt efter, så sad han og kiggede efter sabelantiloper. Og kunne han endelig komme til at se en, så var han helt oppe at køre. Så sagde han, sådan én skal vi skyde, far. Og det lovede jeg ham så, siger Jørgen Mortensen.

Men et halvt år senere blev aftalen fra Afrika - fra den ene dag til den anden - sendt uendeligt langt væk. Sønnen Daniel døde uden nogen form for varsel.

- Jeg vil ikke ønske det for nogen. Det er det værste, der kan ske. Selvom man har nogle uvenner, som man ikke kan med, så ønsker man det ikke alligevel, siger Jørgen Mortensen.

Men det skete for Jørgen Mortensen. Den 19. december for tre år siden ramte den største sorg, der kan ramme forældre, Jørgen Mortensen. Og det var midt i sorgen, at han kom i tanke om den aftale, han havde lavet med sønnen. Derfor tog han til Afrika, hvor han skød det, der i dag er en af verdens største nedlagte sabelantiloper.

- Da jeg havde skudt den, var det lige som om, at der faldt en sten fra hjertet. Det løfte jeg havde lovet ham, det var blevet indfriet. Og jeg vidste, og tror stadig på, at han sad der oppe og så, at jeg skød den, siger Jørgen Mortensen.

Det er en af de ting, der har hjulpet jægeren fra Vigersted til at komme videre.

- Jeg kommer aldrig over det, men jeg kan lære at leve med det. At skyde sabelantilopen, det er en af de ting, som bringer mig videre, for nu har jeg mindet om den og den aftale, som han og jeg lavede, siger Jørgen Mortensen.

Du kan finde et link til en af de foreninger, der kan hjælpe forældre og deres pårørende med at bearbejde sorgen her: www.mistetbarn.dk

05:40 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App