Den nye skole: Valdemarskolen holder generalprøve på reform

Mere IT og bevægelse er nogle af de centrale elementer i folkeskolereformen. Dette forår afprøver Valdemarskolen i Ringsted, hvordan de to ting kombineres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Prøv selv QR-koder:

Her kan du scanne et par eksempler på dagens opgaver fra Valdemarskolen i Ringsted.

Du skal - inden du kan scanne - downloade en app til din smartphone eller tablet, som kan læse QR-koder.

Stav til en krokodille

Tegn en flodhest

Med folkeskolereformen prøver man for alvor at bryde med den traditionelle klasse- og tavleundervisning. Fremover skal der være fokus på elevernes læring, og det skal ske med brug af digitale hjælpemidler.

På Valdemarskolen i Ringsted holder de generalprøver på folkeskolereformen, som træder i kraft efter sommerferien. I foråret vil de flere gange prøve af, hvordan en dag i ’den nye skole’ foregår. I dagens indslag er vi med til en generalprøve, når eleverne i de mindste klasser skal scanne de såkaldte QR-koder og løse opgaver på deres iPads. Koderne hænger rundt omkring på skolen, så de får bevæget sig imens. 

- Det er klart, man kan ikke gøre det her hver dag hele dagen. Men det skal ses som et supplement til undervisningen, siger lærer Martin Larsen, Valdemarskolen.

Bevægelse 45 minutter om dagen

Det er et lovkrav i henhold til folkeskolereformen, at eleverne skal bevæge sig 45 minutter om dagen. Derfor prøver man i Ringsted at kombinere bevægelse med kravet om, at IT skal integreres i undervisningen.

 - Det er klart, der er noget motivation i at gå rundt med den her iPad. Man kan se, de bliver meget hurtigt glade og smiler og er motiverede for opgaven, siger Martin Larsen, lærer på Valdemarskolen i Ringsted.

Læs mere om it og bevægelse i KL’s inspirationsmaterialer.