Debut til ny profil i TMS Ringsted

TMS Ringsted har siden sidste sæson hentet forstærkninger til truppen. En af dem er tidligere ligaspiller Andreas Stryger der lørdag fik debut.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er over et år siden, at 26-årige Andreas Stryger sidst spillede i 1. division. Nu er han vendt tilbage, denne gang for de grønblusede i Ringsted.

- Jeg blev helt vildt glad, da de ringede til mig og tilbød mig at komme tilbage til sjælland.

Han har tidligere spillet mere end 10 år for rivalerne fra Team Sydhavsøerne, derfor var det også lidt specielt at skifte til TMS Ringsted.

- Når man har været i rivalklubben, så kræver det lidt at sige, nu skal jeg prøve noget nyt. Jeg tror, det var det rigtige for mig, at komme tilbage, siger Andreas Stryger om sit skifte til TMS Ringsted.

Ligaspiller

Det seneste år har den spilstyrende playmaker prøvet kræfter med Danmarks bedste håndboldrække. Her spillede han først et halvt år for Ribe-Esbjerg og efterfølgende et halvt år i HC Midtjylland. Det blev dog aldrig helt det eventyr, han havde drømt om.

- Efter et år, hvor jeg ikke rigtig fik noget spilletid, og blev lejet ud, og det heller ikke var den store succes, så var det vigtigt for mig, at jeg skulle rykke mig i den rigtige retning, og det var ikke ved at sidde på bænken, men at få noget tillid fra trænerne og spilletid, og på den måde vise, at jeg har berettigelse i ligaen, siger Andreas Stryger.

Han skiftede derfor til TMS Ringsted for at få en større rolle. Det havde han haft, da han spillede for Team Sydhavsøerne. Her var han et af holdets helt store profiler, derfor er hans nye holdkammerater også glade for, at få Andreas Stryger på deres hold.

- Stryger er en farlig skytte, og ikke mindst har han et rigtig godt håndboldhoved. Uden at træde for mange over tæerne, har vi manglet sådan en type playmaker. Jeg har også prikket til ham de sidste par sæsoner, om han ikke ville herover, så det er dejligt, han endelig er her, siger TMS Ringsteds målmand, Brian Jørgensen.

God debut

Det er netop på grund af Andreas Strygers mange kvaliteter, at TMS Ringsted har hentet ham. Han har flere ungdomslandskampe på cv’et, mens han i 2014 blev kåret som årets spiller i 1. division. Det var samme år, som TV ØST udnævnte ham som regionens sportsprofil. Derfor er han også tiltænkt en større rolle på TMS’s hold.

- Vi skal gøre Andreas til god ligaspiller, til vi en dag rykker op i ligaen. Så er han her forhåbentlig stadigvæk, og får den rolle han skal. Han udvikler sig hele tiden og lærer, det går den rigtige vej, og det gør han på et meget højt niveau, siger cheftræner Christian Dalmose.

I lørdags fik playmakeren så det debut i den grønne bluse. Her bidrog han med både mål og flere assists.

- Jeg synes, at det gik okay, men jeg synes, der er mange ting, der kan gå bedre. Der er mange nye, og for mig, er det et helt nyt sted. Vi har været i gang i et par måneder nu, men der er en masse timing. Overordnet set er det okay. Vi vinder med seks, så det er jeg rigtig glad for, sagde Andreas Stryger efter kampen.

Næste gang Andreas Stryger og TMS Ringsted skal i aktion igen er 25. september, hvor de møder Otterup HK på udebane.